maanantaina, helmikuuta 27, 2006

Vuoteen omana

Koko raskausajan olen uhonnut, että vastustuskykyni on nyt niin huikea ettei flunssa pääse koskemaan. Tämän käsityksen perustin siihen huomioon, että olen pysynyt tähän asti täysin terveänä vaikka jengiä lakoaa ympäriltä milloin minkäkin kiertävän taudin myötä. No, uho loppui nyt, kun jouduin jäämään kotiin kuumeessa ja kurkku kipeänä. Eikä se ole kivaa, vaikka olen joskus ääneenkin toivonut että kunpa tulisi pikkuflunssa ja voisi vain jäädä kotiin makoilemaan. Mutta kun jokainen sisäänhengitys tuntuu siltä kuin kurkkuun kaadettaisiin happoa eikä yöllä pysty nukkumaan kun pitää vain pyöriä ja sotkeutua houreisena lakanoihin, on kiva pieni lepohetki kaukana. Onneksi näin aamulla elämä näyttää liskojen yön jälkeen hieman valoisammalta.

Flunssainen olo iski jo lauantaina aamuyöllä, mutten antanut sen estää pientä shoppailupäivää. Olin jo niin odottanut, että pääsen kiertämään huonekalukauppoja ja ostamaan nojatuolin sekä jonkin kaapin kylppäriin/vauvan hoitohuoneeseen. Kaappi vauvan tavaroille löytyikin, mutta nojatuoli vaihtui lennosta kulmasohvaan. Olen jo jonkin aikaa halunnut luopua vuosikausia noudattamastani periaatteesta olla hankkimatta sohvaa. Tähän mennessä olen halunnut pitää kaiken oleskelun lattian tasolla, eli meidän perheen olohuoneessa on vain läjä tyynyjä ja patjoja. Mutta kun tämä masu on alkanut kasvaa, ei lattiatasolta ponnistaminen ole enää niin helppoa. Eikä lattialta kiipeily ole varmaan erityisen helppoa vauva sylissä, joten jonkinlainen tuoli piti saada. Ja kun vastaan tuli tarjous korottomasta osamaksusta, kuinka sitä olisi voinut vastustaa... Kohta meillä on siis huonekalu, jossa voimme Erikin kanssa molemmat löhöillä yhdessä, ehkä vielä vauva välissämme. Mukavaa!

2 kommenttia:

  1. oh hoh! että oikeen sohvan ostitte :) teidän olohuoneen ilme tulee kyllä muuttumaan aika lailla :D mikäs on väri? musta? ;)

    VastaaPoista
  2. Ei sentään musta, täysin kokomusta kulmasohva olisi varmaan aika raa'an näköinen vaikka olohuoneemme muuten onkin aika valoisa. No, tummanharmaa se sentään on... Sellainen rosoisen värinen ja tuntuinen kangassohva, joka toivon mukaan kestää myös muutamat vauvan pulautukset ja muut sotkut näyttämättä heti törkeältä.

    Sisustuslehdet ja viimeaikaiset lehtien sohvamainokset ovat olleet pullollaan vitivalkoisia tai vähintään luonnonvalkoisia sohvia. Ihan tyylikkään näköisiä, mutta näyttäkää mulle lapsiperhe jossa valkoinen sohva näyttää edustavalta vielä viikon vanhana...

    VastaaPoista