sunnuntaina, helmikuuta 14, 2010

Minä suojelen sinua kaikelta

Eduskuntavaaleihin taitaa olla sellainen vuosi aikaa, olisikohan nyt aika jo viritellä vaalikiihkoa? Kaksissa viime vaaleissa eli kunnallisissa ja eurosellaisissa äänestin vihreitä, mutta nyt se tie näyttää hiljalleen nousevan pystyyn. Vai kuinka montaa tällaista pitäisi vielä sietää ennen kuin on myönnettävä, ettei pelastusta sieltäkään suunnalta tule? Siitäkin huolimatta, että löysin kirjoituksen tätä kautta.

Minun on myönnettävä, että rouva Rastimon asenne kyllä miellyttää minua. Huomatessaan pelottavan monen puoluetoverin olevan eri mieltä kanssaan rva Rastimo ei harkinnan jälkeen paiskaakaan ovea kiinni perässään vaan sisuuntuu ja päättää muuttaa systeemiä sisältä käsin. Vastarannankiiskissä ON jotain vetoavaa.

Mutta jos haraa vastaan ihan vain tietämättömyyttään, valuu sekin terä hukkaan. Rouva näki netissä rumaa sisältöä, ja äitinä huolestui lastensa puolesta. Mitä jos lapsetkin näkevät jotain silmilleen sopimatonta? Sen sijaan, että rva Rastimo asentaisi koneelleen juuri omiin tarpeisiinsa parhaiten sopivan esto-ohjelman ja valitsisi omin pikku kätösin sallitut sivut, rva Rastimo ajaa valtiollista nettisuodatusta kaikille. Ja kun rva Rastimolle kerrotaan, ettei sellainen edes toimi teknisesti, rva Rastimo toteaa, että jos poliittista tahtoa vain löytyy, keinot keksitään ja toimiva tekniikka kehitetään. Ja että kyllä unelmia pitää olla!

Lisäksi rouva elokuvaohjaaja suivaantui huomatessaan, että hänenkin elokuvansa on netissä laittomassa jakelussa. Rva elokuvaohjaaja ei kuitenkaan saanut ladattua elokuvaa, sillä kyseinen vähäpukeisten naisten kuvia vilissyt sivu vaati ensin luottokorttitietoja. Mutta ihan varppina se leffa oli sillä sivulla, kun siellä kerran luvattiin niin! Todella törkeää, että hänen teoksellaan näin rahastetaan.

Huomionarvoista on myös se, että rva Rastimo on löytänyt toimivan keinon jaotella ihmiset kahteen selkeästi toisistaan erottuvaan ryhmään. Kirjoittaessaan nettisuodatuksesta hän on saanut suorastaan tyrmäävää vastustusta, jonka takana ovat poikkeuksetta olleet nörtit. Rva Rastimo kuitenkin tuntee myös paljon tavallisia äitejä ja isiä, ja nämä ovat kaikki hänen kanssaan samaa mieltä.

Nyt ei sitten ole epäselvyyttä siitä, mihin ryhmään tämäkin humanisti kuuluu. Olenkin aina tavannut sanoa, että jos olisin miespuolinen ja ymmärtäisin enemmän tietokoneiden päälle, voisin olla hyvä nörttipoika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti