torstaina, syyskuuta 30, 2010

Kärsivällisyydestä

Minä en ole koskaan ollut kärsivällisyydellä pilattu. Suhtaudun vihamielisesti kaikenlaiseen byrokratiaan sekä ihmisten päättämättömyyteen, mikäli moiset ilmiöt millään tavalla hidastavat omaa kulkuani. Lisäksi inhoan maailmaa, kun yksinkertaiset luonnonlait, kuten ajan etenemisnopeus tai maantieteellinen etäisyys, estävät minua tekemästä mitä haluan juuri silloin kuin haluan.

Nythän on niin, että perheemme suunnittelee muuttoa Nanjingiin, Kiinaan. Asia putkahti tarjottimelle viime viikolla, kun pian väittelevä kotifasisti sai post-doc -työtarjouksen kyseisestä kaupungista. Pikaisesti minä sitten selvitin, että voisin jatkaa nykyisessä työssäni etänä Kiinasta käsin, joten ei kun vain nimeä sopimukseen!

Mutta kun ei. Ensinnäkään se tarjoukseksi tulkittu ei ollutkaan tarjous vaan silkkaa hyväntahtoista spekulaatiota; kukaan ei ole itse asiassa kysynyt kiinalaisten mielipidettä asiasta. Lisäksi kukaan ei ilmeisesti edes voi kysyä, koska näemmä sähköposti, Skype ja puhelinverkot eivät ole vielä levinneet Kiinaan, eikä kukaan edes tiedä kenen kanssa asiasta oikeastaan pitäisi puhua.

Nyt sitten näyttää siltä, että ainoa tapa edetä asiassa on lentää sinne Kiinaan. Kahdeksi viikoksi. Jos ei arvon Herr Doktor viivy niin kauan, pitää lennot maksaa omasta pussista. Ei huvittaisi. Eikä kyllä huvittaisi jäädä kahdeksi viikoksi yksinhuoltajaksi kotifasistin matkaillessa, mutta eipä ole toisaalta varaa lähteä koko perheen kesken palkattomalle lomalle jonnekin Kiinaan.

Katsokaas, kun minä olen jo ottanut selvää mm. muuttokuorman kuljetuksen kiemuroista, paikallisesta hintatasosta, polkupyörien saatavuudesta, Shanghai-Nanjing-junan aikatauluista, liikennekulttuurista, parhaista ulkoilureiteistä, asunnon minimivaatimuksista, länsimaisten ruokien parhaista shoppailupaikoista, verotuksesta ja alkuasukkaiden englanninkielentaidoista. Tällä välin toisessa päässä ketjua ei vielä edes muisteta, että mikä se nyt olikaan niistä lukuisista Nanjingin yliopistoista se jonka kanssa me sitä yhteistyötä tehtiin ja olikos meillä joku yhteyshenkilö. Kyllä ne varmasti tuollaisen reippaan nuoren miehen sinne töihin ottavat, mutta kattellaan ny vielä. Onhan tässä monta kuukautta aikaa.

Niin että voipi olla, että muutamme talvella Kiinaan, mutta voipi olla olemattakin. Pirustako sen tietää.

4 kommenttia:

  1. Mun serkku on töissä Shangaissa Suomen lähetystössä. En tiedä saisko sieltä apua miten asiassa edetä? Kiina lienee maailmaan kärkipäätä tämän byrokratian suhteen... Ja jos Erik sinne lähtee asiaa selvittämään niin sano sille, että ottaa kaikki mahdolliset sille annetut käyntikortit kahdella kädellä vastaan.

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä listastasi puuttui nanny, joka hoitaa lapset, huushollin ja ruuanlaiton, kun teet etänä työt. Ystäväni sisar asuu Singaporessa lapsen kanssa ja meinaa, että kiinalaiseen ruokaan tottunut lapsi ei syö kaurapuuroa. Ihanko totta? :D

    VastaaPoista
  3. Ansku: kiitti vinkistä, mutta mä luulen, että näillä omilla kontakteilla kyllä selvitään. Se tieto kaikesta on kyllä olemassa, onhan näillä kahdella yliopistolla (tällä meidän ja sitten sillä.. öö.. hei muistaaks joku mikä se ny oli?) kuitenkin ihan virallinen yhteistyösuhde. Näillä ei vain ole ihan yhtä hoppu kuin minulla, vaan meininki on enemmän manjaana.

    Anna-Leea: Nannyä on ehdottomasti harkittu, mutta tuon ikäiset lapset kyllä kaipaavat jo niin paljon seuraa, että joku puolipäiväinen päiväkoti olisi poikaa. Kotifasisti haluaisi ne kiinalaiseen päiväkotiin, että oppivat kielen; suomen ja saksan hallinnasta taas vastaisivat sinne peräjälkeen hommattavat au pairit.

    Muuten paikallisia palveluja olisi kyllä aikomus käyttää niin paljon kuin vain lompakko sietää. Käy meillä täällä Suomessakin siivooja, joten siitä nyt ei ainakaan kaukomailla tingittäisi.

    Jos sinne nyt siis tulee lähdettyä, hrnhgh.

    VastaaPoista
  4. Ei vitsit teidän vaaletukkaiset kiharapäät Kiinassa. Varautukaa paikallisten ottamiin runsaisiin valokuviin...

    VastaaPoista