perjantaina, toukokuuta 06, 2011

Maassa maan tavalla

Villi ostostelu on jatkunut tänäänkin, ja nyt olemme selkeästi lähempänä kiinalaista todellisuutta: omistamme nyt polkupyörät ja sisätohvelit. Huolimatta Ayin ahkerasta lattianpesusta kiinalaisasunnot ovat väistämättä hyvin pölyisiä, eikä sitä halua raahata mukaan sänkyynsä. Sitä paitsi useassa huoneessa lattiat on päällystetty tyylikkäällä mutta kovin kylmällä kaakelilla, eikä mattojakaan kannata sotkevien pikkulapsien ja pölynimurin puutteen vuoksi hommata. Niinpä on luontevaa oleskella tohveleissa. Tosin kotifasistilta jäi tohvelit ostamatta, kun koko 45 on kiinalaisille utopiaa.

Polkupyörien hankinta on venynyt yllättävän pitkälle, etenkin kun ottaa huomioon, kuinka ylivoimainen kulkuneuvo sellainen (tässäkin kaupungissa) on. Täällä on vieläpä melko vähän korkeusvaihteluita, joten helteelläkin voi näemmä polkea kohtuullisen leppoisasti. Ja pyöräilyllehän on valtavasti tilaa, leveät jalkakäytävästä ja ajotiestä selkeästi erotetut pyöräily- ja skootteriväylät menevät joka paikassa. Minkä lisäksi pyöräilijät tapaavat kyllä mennä ihan mistä vain haluavat.

Alamittaisten napinakin hiljeni kummasti, kun pitkähköt kävelyt metroasemilta määränpäihin vaihtuivat rattoisiksi kyydeiksi "turva"istuimissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti