perjantaina, toukokuuta 23, 2008

PPP eli palautuspullopaniikki

Iski PPP. Opin nimittäin vasta aivan hiljattain erään olennaisen seikan näistä uusista kierrätysmuovisista palautuspulloista: pullokone tunnistaa ne etiketin viivakoodilla, joten etiketittömät pullot lentävät koneesta suoraan roskikseen eikä niistä saa panttia takaisin.

WTF?! Minulla on lähes pakonomainen tarve repiä etiketit irti kaikenlaisista virvoitus- ja alkoholipulloista, joita vain kädessäni pääsen pitelemään. Se tapahtuu huomaamattani, tosin en ole tähän mennessä pitänyt sitä kontrolloimisen arvoisena asiana.

Jos joku ei pode samaa, sinänsä kuitenkin yleistä ja tunnistettavaa vaivaa, ovat etiketit kuitenkin vaarassa: kastuneesta pullosta etiketti lähtee helposti. Ja minun yhden siideripullon mittaisen kokemukseni perusteella näistä uusista pulloista etiketti irtoaa helpommin kuin vanhoista, nimittäin ainakin siinä kyseisessä pullossa oli liukas muovinen etiketti liukasta muovipintaa vasten ja liimaa vain yhdessä kohdassa.

Tämä Palpan uusi hieno systeemi tarkoittaa siis minun kohdallani sitä, että entistä useampi limpparipullo on nyt sitten sekajätettä vastoin tahtoani.

Great. Täytyy ryhtyä harrastamaan tölkkejä, yäk.

1 kommentti:

  1. Okei, tuossahan nyt ei ole mitään järkeä...
    Kun jos on kylmä pullo ja lämmin kostea päivä, ja kosteus kertyy siihen pullon pintaan niin ne etiketithän irtoilee ihan katsomisestakin.
    Ja itsekin harrastan sitä etikettien kanssa rustaamista.

    VastaaPoista