lauantaina, huhtikuuta 02, 2011

Jotain rajaa

En ole viime aikoina jaksanut vetää herneitä nenään mistään poliittisesta; keskustelua on tullut seurattua lähinnä laimean kiinnostuneena. Mutta entinen ehdokkaani Jyrki Kasvi onnistui yllättäen sohaisemaan kipupisteeseen ylpeillessään Vihreiden olevan eduskunnan arvoliberaalein puolue, joka ei lankea moraalipaniikkiin. Ei lankea moraalipaniikkiin!!!?? Kuulkaas nyt, sanakirjassa "moraalipaniikin" kohdalla on juurikin yhteispotretti vihreistä nykyvaikuttajista.

Tätä ennen oli jo hieman ärsyttänyt tämä Tiedepuolue. Eräs tuttavani tiivisti asian ihan hyvin jokseenkin näin: onhan se kiva, että niitä korkeakoulutettuja on listoille päässyt, mutta samaan aikaan on jotenkin jännä, että siihen ns. tiedepuolueeseen on vain sattunut kasaantumaan poikkeuksellisen paljon näitä Iik! Atomeja!, Iik! Geenejä! ja Iik! Lisäaineita! -ihmisiä.

Tökätty kipupiste lienee se, että joskus minäkin tosissani uskoin, että Vihreät ovat arvoliberaaleja ja kovinkin sivistyneitä rationaalisia ajattelijoita. Tunnenhan minäkin yksittäisiä vihreitä ihmisiä, joita vastaan minulla ei ole mitään; kollektiivisesti puolue tuntuu kuitenkin olevan päätön kanalauma, joka säätää, huseeraa, moralisoi ja taivastelee niin kovaan ääneen, ettei kuule enää edes omia ajatuksiaan. Saati sitten muiden.

1 kommentti:

  1. Kasvi hehkutti jossain aiemmassakin kirjoituksessaan Vihreiden oleven Suomen arvoliberaalein puolue, ja nyt uudelleen. Ilmeisesti hän itse tosiaan uskoo näin, mutta ns. ulkopuolelta tarkasteltuna on vaikea olla lähellekään samaa mieltä. Aioin kommentoida kirjoitustaan, mutta muutamat muut olivat ehtineet jo tarttua asiaan.

    Itse asiassa todellinen arvoliberalismi loistaa mielestäni kotimaan politiikassa poissaolollaan, kaikki puolueet oikealta vasemmalle tarjoavat vain omaa malliaan siihen miten ylemmältä taholta voidaan mikromanageroida kansalaisten elämää. Arvoliberaaleinta suuntausta noin keskimäärin nyt tyrkyllä olevista edustanevat piraatit, muutenkin kuin tietoyhteiskunnan asioissa.

    VastaaPoista