keskiviikkona, lokakuuta 25, 2006

Tulevaisuus mestariuimarina

Mellan vauvauinti on alkanut sujua jo vallan mainiosti. Mitenkään kielteisesti tyttö ei ole uimasessioihin koskaan suhtautunut, ja viime aikoina neiti on jopa näyttänyt nauttivan polskimisesta. Eilinen kerta oli kaikkein paras: Mella suorastaan hihkui innosta altaassa.

Neiti alkaa myös olla jo aika kelpo uimari. Heti alusta lähtien pinnan alla on ollut ihan kivaa, ja eilen Mella sukelsi ensimmäisen kerran ilman kiinnipitämistä. Eihän kyse nyt ole mistään pitkistä matkoista, toinen meistä vain päästää pimun irti pinnan alla ja toinen ottaa vastaan 10-20 sentin päästä. Mutta se on kuitenkin mainio alku!

Ensi viikolla Mella siirtyykin sitten jo vasta-alkajien ryhmästä hieman kokeneempien polskijoiden joukkoon. Saa nähdä, kuka meistä kolmesta on enemmän innoissaan uusista tempuista. Voittajaa en osaa vielä veikata ollenkaan, sen verran leveitä hymyjä altaassa näkyy kautta linjan.

2 kommenttia:

  1. Way to go Mella!

    Missäs vaiheessa vauva ei enää osaa/tykkää uida? Vauvauinti kai loppuu siinä vaiheessa ja sit pitää opetella alusta uudelleen joskus.

    t: nimim. tietämätön

    VastaaPoista
  2. Totta puhuen tämä lasten uimataito on minullekin vähän hämärä asia. Eli en tiedä, miten Mellan uiminen jatkuu vauvauinnin jälkeen.

    Luulisin kuitenkin, etteivät nuo vauvauinnin taidot unohdu, jos lapsen kanssa vain jatkaa polskutteluja kurssin jälkeenkin. Varsinainen aikuisten uinti eli pinnalla pysyminen on kuitenkin ihan eri asia kuin vauvauinti, jossa tunnutaan ennemminkin keskittyvän sinne pinnan alle menemiseen. Eli enpä usko vauvauinninkaan johtavan sellaiseen uintitaitoon, että lapsi ihan ilman aikuisen apua selviäisi vedessä. Se oikea uimataito opitaan sitten myöhemmin.

    En sitten tiedä, onko vauvauinnilla merkitystä sen myöhemmän uimataidon oppimiseen. Jos ei se varsinaisesti nopeuttaisi uimaan oppimista, niin ainakin se totuttaa lapsen veteen.

    Mutta tämä on vain tällaista itse keksittyä logiikkaa, en ole juurikaan lukenut/kuullut aiheesta.

    VastaaPoista