sunnuntaina, elokuuta 24, 2008

Laatuaikaa vauvauinnissa

Valitettavasti minulla ei ole tähän aiheeseen lähdeviitettä, kun en millään muista, mistä sanomalehdestä tämänkin uutisen menin lukemaan. Luin kumminkin, ja kummastuin. Jossain nimittäin kerrottiin, että nykyään järjestetään vauvauinteja myös yksittäisille perheille. Eli kovalla rahalla saat varata omalle vauvallesi koko uima-altaan ja ohjaajan jakamattoman huomion, ja tällä tavalla päästään sitten huomioimaan vauvan yksilölliset tarpeet ja etenemään hänen omalla tahdillaan. Tämä se vasta on sitä perheen laatuaikaa.

Öh? Voi miten nerokas idea! Seuraavaksi alankin vaatia, että myös leikkipuistoista voi varata hiekkalaatikkoaikoja ihan vain omille mukuloille, ja tietenkin meillä harkitaan myös kotikoulua ja yksityisopettajaa. Jos kakaramme päättävät ryhtyä harrastamaan liikuntaa, saavat sitten keskittyä yksilölajeihin. Vai joko löytyisi yksilöllistä jalkapallovalmennusta, jossa valmentajan jakamaton huomio saa lapsen kehittämään omia vahvuuksiaan omassa tahdissaan?

Koska jos tämä ei olisi mahdollista, olisi olemassa vaara, että lapsi voisi vaikka tottua muihin ihmisiin ja saada kavereita.

1 kommentti:

  1. En ole noihin yksityisvauvauinteihin kummemmin perehtynyt, mutta etsiessäni meille sopivaa ryhmää, törmäsin niihin hintoihin.

    Yllätyksekseni niiden yksityistuntien hinnat eivät mitenkään valtavasti poikenneet ryhmätuntien hinnasta. En tiedä, olisiko niiden pointtina osittain sekin, että vauvauintiin pääsevät sellaisetkin, jotka eivät syystä tai toisesta voi sitoutua säännöllisiin viikkoaikoihin, tai jotka haluavat käydä uimassa vain satunnaisesti.

    Mutta en sitten tiedä, onko olemassa myös jotain ihan ökykallista yksityisopetusta.

    Itse toivoisin, että kaupunkikin järkkäisi vauvauinteja, kuten esim. Tampereella, jossa ne sitten ovatkin paljon halvempia. Pitäisiköhän tehdä aloite?

    VastaaPoista