lauantaina, kesäkuuta 27, 2009

Joka vitsaa säästää

Minä en ole niitä ihmisiä, jotka voivottelevat nyky-yhteiskunnan kurittomuutta ja rajoitta kasvaneita lapsia, kun ei saa enää sitä kasvatuksellista luunappia tai pientä tukistustakaan enää laillisesti antaa. Kuulun siihen pehmohippiryhmään, jonka mielestä lapset voi ja pitää kasvattaa ilman väkivaltaa ja pienelläkään kivulla rankaisemista.

Mutta ilmeisesti tämäkin osa identiteettiäni on nyt sitten muuttunut. Veljeään lyöneen 5-vuotiaan vetäminen sivuun on nimittäin syyttäjän mielestä pahoinpitelyä. Joko uutinen on tehty huonosti tai jokin järjen raja on minunkin silmissäni ylitetty, eikä se ylittäjä ole tapauksen isä. Voisiko joku Parempi Kasvattaja nyt kertoa, miten erotan tulevaisuudessa toisiaan hiuksista repivät tyttölapset, jos en saa vetää heitä irti vasten heidän tahtoaan?

Minun ei nimittäin ole ihan vaikea kuvitella, että kiukkuisesti rimpuileva lapsi voisi jopa saada ne uutisessa mainitut mustelmat käteensä. Jos mustelma siis on pahoinpitelyn tuntomerkki. No, ehkä minun olisi pitänyt olla paikalla, jotta tietäisin, mistä oikeasti puhutaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti