maanantaina, kesäkuuta 15, 2009

Sairasta

Viikko ennen loman alkua eli tuossa toukokuun lopussa sain kurkkuni kipeäksi. Sairastamisen ennaltaehkäisemiseksi jätin polkupyörän rauhaan ja tein muutaman päivän etätöitä kotoa käsin. Ei auttanut; yskä yltyi. Siitä on nyt vajaa kolme viikkoa. Edelleenkään en nuku öisin, kun yskäkohtaukset herättävät vähän väliä. Maalaisterveyskeskuksen lääkäri määräsi yskänlääkettä, jolla eläimiä vihaava voisi lähinnä heittää vesilintua. Minä olen siivompi.
Mökkielämä on siis ratkiriemukasta. Kuvitelkaa tönö, jossa ei ole sähköjä eikä juoksevaa vettä; onneksi sentään käsivoimalla toimiva pumppu kaivoon sekä järvi melkein alimman portaan vieressä. Kuvitelkaa sitten yksivuotias, joka saa oksennustaudin. Ensin vaihdetaan sängyssä lakanaa tiuhaan. Ensimmäisen päivän jälkeen typy sentään tajuaa olla syömättä ja viettää kolme päivää lähinnä maaten vanhempiensa sängyssä voimattomana.
Sitten alkaa ripulointi: 30-60 minuutin välein pitää vaihtaa koko vaatekerta ja yrittää tavalla tai toisella pestä keltaisen haisevan mönjän peitossa oleva veltto lapsi. Mistä se tavara tulee, kun ei tyttö ole viikkoon syönyt?
Ja sitten se alkoi taas syödä. Hyvä niin, mutta nyt sitä tavaraa ainakin riittää.
Arvatkaas mitä sitten tapahtui? Sitten sairastui esikoinen. Kun yöllä oli vaihdettu kahdesti lakana tyttösten yhteisestä sängystä, viisastuimme ja siirsimme tytön omalle patjalle lattialle. Lattiaa olikin huomattavasti helpompi luututa loppuyön ajan, kolmivuotiaskaan kun ei vielä ymmärrä oksentaa vatiin vaan tekee sen (viisaasti pyyhkeellä vuoratulle) tyynylle. Onneksi isompi lapsi kärsi vaivasta vain vuorokauden ajan.
Ette ikinä arvaa, mitä sitten tapahtui! Seuraavaksi sairastui perheenisä. Kupletin juoni se vain muuttuu paksummaksi, nimittäin ei kai kolme viikkoa turvonneen keuhkoputken ja tupakoimattomalle ironisesti osuneen tupakkayskän kanssa valvonut äitikään voi tältä kiertotaudilta välttyä.
Niin että hyvää lomaa kaikille. Ai että palaan töihin kohta virkistyneenä. No, onhan tässä vielä melkein pari viikkoa aikaa sairastaa vielä jotain muita tauteja.

1 kommentti: