sunnuntaina, kesäkuuta 28, 2009

Poliisisetä tulee ulos kaapista

Esikoinen alkaa näin kolmivuotiaana olla oikeassa iässä oppimaan maailmasta erilaisia totuuksia, ja etenkin kotifasisti on kunnostautunut lasten korville muokattuine maailmanselityksineen. Toki minäkin olen ollut ahkerana, mutta minun juttuni tapaavat olla lapsiystävällisempiä. Kuten nyt vaikka sekin suvussa kulkenut tieto, että eräs mökkijärvemme rannalla sijaitseva, autiolta vaikuttava tönö on itse asiassa Joulupukin kesäasunto. Siellä vanhus suunnittelee joululahjat, jotka syksyn mittaan Korvatunturin verstaalla sitten valmistetaan. Lapsilla onkin erityisen hyvä syy käyttäytyä mökillä, kun pukki on kuuloetäisyydellä.

Kotona kiltteydestä huolehtii Mellan vaatekaapissa piileskelevä poliisi; tai siis Polizei, koska germaanisen estetiikan päälle ymmärtävä esikoisemme ei suostu käyttämään järjestyksenpitäjästään suomenkielistä nimitystä. Kotifasistin mukaan Polizei tulee ulos kaapista yön aikana ja puree, jos Mella ei tottele. Mella on tutkinut paikat ja suhtautuu todisteiden puutteessa poliisin läsnäoloon skeptisesti, mutta kotifasisti muistuttaa hahmon olevan näkymätön.

Tytössä on havaittavissa niskuroinnin orastus jo nuorella iällä, sillä pureva väkivaltakoneiston jäsen ei edes pelota neitiä. Voi olla, että täytyy kohta keksiä jo jotain uutta. Miten teillä muilla?

1 kommentti: