torstaina, helmikuuta 25, 2010

Lähtölaskenta

Ihmiset, jotka väittävät pitävänsä Helsingin tavanomaisesta loskatalvesta enemmän kuin tästä hyytävästä hattaraunelmasta, ovat jotenkin vaurioituneita. Ei täysjärkinen ihminen voi pitää harmaasta ja hiekkaisesta enemmän kuin valkoisesta ja kimaltelevasta, vaikka lämpötila olisikin 15 astetta korkeampi ja siten otollisempi juveniilille takki auki viipottamiselle.

Olenkin varonut visusti valittamasta lumentuloa ja toivomasta lämpimämpiä ilmoja, moinen kun olisi kiittämätöntä ja hyödytöntä. Ensi kuu on kuitenkin kevätkuu, joten nyt sen voi jo myöntää: ensi viikolla olisi sopiva hetki kevään tulla. Lämpötila voisi siirtyä pysyvästi plussan puolelle, sanotaan siihen viiden tuntumaan. Aurinko voisi alkaa sulattaa kinoksia riuskaa tahtia, öisin voisi puolestaan sataa puhdistavaa vettä.

Olen ajatellut ostaa aurinkolasit; ensi viikko voisi olla hyvä ajankohta. Korkosaappaat haluavat päästä asvaltille. Toppahousut kaipaavat lepoa.

Työmatkapyöräilystä en sentään ihan vielä haaveile ääneen, vaikka bussissa istuessani vähän vilkuilenkin pyöräteiden suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti