torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Kaappi, sämpylöitä ja poliittista lähestymistä


Tärkein ensin, eli siinäpä meidän uusi hieno astiakaappimme! Eilinen ilta oli silkkaa riemua, kun pääsin järjestelemään uusiksi kaikki keittiökaappimme ja siirtämään tavaroita upouuteen kaunottareemme. Astiakaapin tarve on tiedostettu jo pitkään ja ihanteellista sellaista on metsästetty syksystä asti, nyt päätimme kerralla sitten rykäistä. Ah, on se vain hieno!

Naistenpäivän kunniaksi olen tänään piiiitkästä aikaa päässyt leipomaan sämpylöitäkin, ja Mellakin on katsellut uteliaana vierestä. Tietää tyttö tästä lähtien, mikä on naisen paikka. Heh. Kun minun äitiyslomani päättyi ja Erikin vauvaloma alkoi, oli minun tarkoitus opettaa miekkoselle tämä sämpylöiden leipomisen jalo taito. Ei sitä sitten koskaan tullut kuitenkaan tehtyä, eikä meillä olekaan ollut itseleivottuja sämpylöitä sitten joulunpyhien.

Sitten vielä kolmas asia. Minua suuresti huvitti nähdä, mitä posti tänään kantoi kotiin Erikin nimellä. Kokoomuksen kansanedustajaehdokas Sanna Perkiö lähestyy insinöörikollegojaan ja toivoo heidän ääniään: Sanna painottaa kirjeessään insinöörikunnan merkitystä Suomen hyvinvoinnin rakentamisessa ennen ja nyt.

Ihan kiva, Sanna, mutta nyt tuli kyllä huti kahdestakin syystä:

1) Erik ei ole insinööri, vaikka TEKin jäsen onkin. Valitettavan monella tuntuukin olevan se harhaluulo, että kaikki TEKin jäsenet ovat insinöörejä. Nope.

2) Erik ei ole Suomen kansalainen eikä siis oikeutettu äänestämään eduskuntavaaleissa.

No, ehkä suurin osa Sannan kirjeistä meni ihan oikeaan paikkaan, mutta kyllähän tuo nyt vähän huvittaa. Voin melko varmasti luvata, ettei kirje voittanut Erikin ääntä :)

2 kommenttia:

  1. Jep, Perkiö lähestyi minuakin osoitteellisella kirjeellä. Ehkä vielä hieman huvittavammaksi asian tekee, että mainoksen todellinen kohderyhmä, diplomi-insinöörit ja sellaiseksi valmistumisesta haaveilevat taitavat hekin karsastaa sanaa "insinööri"... :-)

    VastaaPoista
  2. Joo meillekin tuli kirjeet oikein kaksin kappalein. En tosin aukaissutkaan omaani, koska olen valintani jo tehnyt.

    Sanna Perkiö on aiemminkin harrastanut suoramarkkinointia, tosin sähköpostitse ja firmansa nimissä. Silloinkin tuli huti, koska olivat hakeneet potentiaalisia asiakkaita näiden titteleiden perusteella. Minun tapauksessani "tarkastuspäällikkö" ei alkuunkaan viittaa mihinkään ympäristötekniikan alueelle. Sekoaa ämmä omaan nokkeluuteensa.

    VastaaPoista