keskiviikkona, maaliskuuta 14, 2007

Päiväkotiaika lähestyy

Kauan siinä meni, mutta nyt Mellalle on viimein osoitettu paikka päiväkodista. Alkuun tuli aikamoinen järkytys, tapahtui nimittäin pahin mahdolinen: pikkuneitimme on sijoitettu niin kauas kotoamme kun vain mahdollista poistumatta hallinnolliselta päiväkotialueeltamme. Toisin sanoen Mella viedään kuukauden kuluttua päiväkotiin Länsi-Pasilaan, 3,5 kilometrin päähän. Älyttömältähän se tuntuu: kilometrin säteellä olisi toistakymmentä päiväkotia ja meidät lähetetään 50 minuutin kävelymatkan päähän. Se on myös aivan väärässä suunnassa Erikin työmatkaa ajatellen, minulle se sopii hieman paremmin kun junalla kuljen.

Eilen kuulimme tästä hoitopaikasta, ja tunteet kyllä aaltoilivat kovasti. Varsinkin Erikin oli vaikea ymmärtää näin kehnoa ratkaisua, enkä minäkään kauhean iloinen ollut. Epätoivoakin oli ilmassa, kun laskeskelimme jo ennestään pitkien työmatkojen uutta pituutta. Emmehän me ehtisi tulevaisuudessa edes nähdä toisiamme, kun koko valveillaoloaika menee töihin ja työmatkoihin! Kun vielä lyhennämme hieman Mellan hoitopäivää käymällä töissä vähän eri aikoihin, ei yhteistä kotiaikaa todellakaan jää paljon.

No, tilanne nyt kuitenkin on mitä on. Tänään kävimme tutustumassa kyseiseen päiväkotiin, eikä paikassa sinänsä ole mitään vikaa. Hoitajat olivat kaikki oikein mukavia, tilat näyttivät viihtyisiltä ja päiväkodin ympäristö on oikeasti aivan ihana: piha rajoittuu suoraan Keskuspuistoon eikä autoteitä ole lähistöllä. Päiväkodista käydäänkin kuulemma lasten kanssa paljon retkellä Keskuspuistossa. Pääsee Mellakin näkemään mäntyjä! Kurreista, jänöpupuista ja hepoista puhumattakaan.

Tilannetta yritetään nyt sitten ratkaista sillä tavalla, että etsimme asuntoa (Länsi-)Pasilasta. Muutenkin on ollut puhetta, että pitäisi saada vähän lisää tilaa. Tähän kolmioon muuttaessamme tiesimme jo raskaudesta eli Mellan tulo oli varsinainen muuton syy, mutta asiaa salaillakseni valehtelin vain haluavani vieras- ja maalaushuoneen. Tai, no, eihän se vale ollut: minä todellakin haluan ylimääräisen huoneen, jonne voisin Mellaa pelkäämättä levittää kaikki maalaustarvikkeeni. Mellan syntymän jälkeen en olekaan pensseliin tarttunut. Joten nyt sitten olemme oikeasti etsimässä asuntoa, jossa tällainen ylimääräinen huone olisi.

Siis: jos satut tietämään vapaan 4h+k+p(+s) -vuokrakämpän Pasilassa, kerro heti meille. Olemme luotettavia ja siistejä vuokralaisia, Mellakaan ei itke oikeastaan koskaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti