keskiviikkona, lokakuuta 31, 2007

Mistä tietää että on hulina päällä?

No tietenkin siitä, ettei blogissa tapahdu mitään pitkään aikaan. Tällä kertaa kiireet ovat olleet työperäisiä, eli on tullut painettua pitkää päivää jo jonkin aikaa. Työajalla ei ole voinut kuvitellakaan bloggaavansa, kahvitaukojakaan on aivan turha pitää. Kotona ei sitten ole virtaa edes vilkaista tietokoneeseen, joten sähköpostien lukeminenkin on jäänyt aika vähäiseksi. Kollektiiviset pahoittelut siis kaikille, joille en ole vastannut. Kyse ei ole mistään henkilökohtaisesta.

Töissä ei meno taida rauhoittua, mutta toistaiseksi olen silti lopettanut ylitöiden teon. Eipä niitä ylitöitä meillä oikein hyvällä katsotakaan, mutta satunnaisesti teen ihan mielelläni pidempää päivää. Jotenkin adrenaliini lähtee virtaamaan ihan eri tavalla, kun ahertaa jonkin aikaa sata lasissa. Sellainen sopii minulle, kunhan lepotauko on näköpiirissä. Ja minähän tiedän jo irtoavani työelämästä jouluna, joten mikäs tässä on paahtaessa.

Oman lisänsä tähän hulinaan tekee se, että meillä on taas käynnissä mediaseuraajan rekrytointi näin minun lomani alla. Tai siis olisi, kunhan saisin uudenkarhean rekrytointityökalun toimimaan, mur. Mikä siinä on, että elämää helpottavat uudet ohjelmat niin usein tekevät yksinkertaisista asioista entistä vaikeampia? No, oli miten oli, tervetuloa vain hakemaan, kaikki sanomalehdille sydämensä menettäneet. Kyllä se hakemuslomakekin saadaan ihan kohta toimimaan.

1 kommentti:

  1. Voihan pirskuleen pirskules!

    Sain viimein sen rekrytointityökalun toimimaan ja työpaikkailmoituksen maailmalle. Samalla huomasinkin, että armas nimeltämainitsematon kilpailijammekin hakee samaan aikaan väkeä samanlaisiin tehtäviin. Tervetuloa vain apajille, kyllä täällä riittää useammallekin.

    Mutta arvatpaakas mitä: tämä samainen armas kilpailija hakee työntekijöitä tismalleen samoin sanamuodoin kuin me! Kyse on siis sen verran tunnistettavista lauseista ("Työtehtäviin kuuluu asiakasyritysten ja -yhteisöjen julkisuuden seuranta suomen- ja ruotsinkielisessä mediassa sekä uutistiivistelmien kirjoittaminen --- Hakijalta vaaditaan erinomaista suomen --- kielen kirjallista ilmaisua sekä kykyä tuottaa tiivistä tekstiä tarkasti ja nopeasti."), että sattumasta ei ole kyse.

    Niin, myönnetään siis: en lähtenyt tällä rekrytointikierroksella keksimään pyörää kokonaan uudestaan, vaan käytin aiemman parin haun myötä valmiiksi hiottuja lauseita. Mutta ne ovat nimenomaan Esmerkin hiomia lauseita, jotka ovat näköjään kelvanneet kilpailijalle sellaisenaan...

    Laitontahan se ei taida olla, mutta hiukkasen koomista. Ja erityisen ärsyttävää on se, että nyt ME näytämme kopioijilta, vaikka kopioimmekin tällä kertaa sentään vain omaa tekstiämme.

    Pirskules! Toivottavasti meidän firmamme ylivoimainen hienous kuitenkin paistaa läpi.

    VastaaPoista