tiistaina, elokuuta 25, 2009

Irrallisia huomioita

Järkevät ja järjestelmällisetkin ihmiset voivat joskus tehdä sekavia ja juonettomia blogimerkintöjä.

...

Hetken aikaa olin jo poistaa punaviherfeministi-tagin, kun koin tekeväni vääryyttä tittelille ja suorastaan valehtelevani. Niin tuuliajollahan tässä on oltukin. Mutta sitten tulikin ratkaisu: vääryyttä nimitykselle tekevätkin muut. Reclaim the title! Tosin en ole yhtään isänmaallinen, mikä voi muodostua ongelmaksi.

...

Samasta keskustelusta edelleen: miten voi olla mahdollista, ettei joku tiedä, millainen väri syntyy punaisen ja vihreän sekoituksesta? Miten voi olla mahdollista, ettei sellaista hahmota? Ja onko sukupolvi- vai ammatinvalintakysymys, kun joku ajattelee värien sekoittumista ensisijaisesti värillisten valojen sekoittumisena eikä ikinä kuvistunnilla oppinut väriaineiden sekoittumisen monimutkaista logiikkaa?

...

Päivän sitaattikimara:

- Sitä ei voi käydä kieltämään, että Koraani ja Raamattu sisältävät hätkähdyttäviä väitteitä, Tontti puolustautuu ja kritisoi tiettyjen kristittyjen kirjaimellista tapaa tulkita tekstejä.

- Jokaisen kristyttynä itseään pitävän olisi syytä pohtia Raamatun sisältämiä väitteitä, hän jatkaa.

---

- Jos olen oikein Halla-ahon ja hänen kannattajiensa näkökantaa ymmärtänyt, he perustavat maahanmuuttokritiikkinsä esimerkiksi siihen, että muodollisesti muslimi toteuttaisi Halla-ahon ja hänen kannattajiensa Koraanista löytämiä ohjeita automaattisesti ja aina omassa elämässään. Näin ei onneksi ole, Tontti kertoo.


...

Jep, kävin myös lukemassa Mestarin livetentin oikeudenkäynnin jälkeen. Skandaalinnälkäni on nyt tyydytetty ainakin täksi illaksi.

4 kommenttia:

 1. Väitteiden perustelu erityisen raskauttavaa? Olisipa kiva saada tuon oikeudenkäynnin transskripti.

  VastaaPoista
 2. On onnenpäiväsi: Mestarihan on luvannut laatia seikkakohtaisen selostuksen, ellei peräti juuri toivomasi transskriptin, omalle kiihotussivustolleen.

  VastaaPoista
 3. Ja tuollahan olikin jotain siihen suuntaan:
  http://antifasistit.blogspot.com/2009/08/helsingin-yliopiston-oikeussosiologian.html

  Näin maallikkona tuntuu omituiselta, että yhtään kenenkään väitöskirjaan viitataan oikeudenkäynnissä.

  VastaaPoista
 4. Joo, ja kai tuo tilanne raportoitiin livenä aika huolellisestikin Hommassa. En kuitenkaan ollut niin kiinnostunut, että olisin jaksanut sitä lukea...

  VastaaPoista