tiistaina, elokuuta 18, 2009

Käytiin sitten Turussa

Mökkiloma alkaa lähestyä loppuaan, mutta eihän tämä ole pelkäksi saunomiseksi ja mustikoiden poimimiseksi mennyt. Jotta mökkihöperyys ei veisi mennessään, lykkäsimme lapset mummolaan ja vietimme kotifasistin kanssa viikonlopun entisessä pääkaupungissa tuolla Varsinais-Suomessa. Paremman puutteessa Turkukin tuntui ihan kaupungilta kaikkien niiden lillukanvarsien jälkeen.

Ensisilmäyksen perusteella sanoisin, että Turussa on asukaslukuun suhteutettuna enemmän hippejä ja punkkareita kuin Helsingissä. Lisäksi ehdimme tarpoa joen väärällä puolella vain puoli tuntia, kun vastaan tuli jo ensimmäinen täysin avoimesti toteutettu suonensisäisten huumeiden kauppa. Aika kyseenalainen kaupunki.

Tiesin turkulaisten olevan heikkona Hesburgereihinsa, mutten voinut kuvitellakaan, miten monta Heseä onkaan mahdollista pystyttää niin pienelle alueelle. Eikä kilpailevia purilaispaikkoja sitten näkynyt mailla eikä halmeilla. Kotiseuturakasta ja omahyväistä väkeä selvästi.

Huolimatta käsittämättömästä Hese-saturaatiosta emme onnistuneet piipahtamaan ainoassakaan; sen sijaan pääsimme kyllä nauttimaan Mantun Grillin antimista lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ja mikäs siinä oli nauttiessa, kun grillitädit olivat leppoisia ja jonottavat asiakkaatkin hyväntuulisia ja lähestulkoon seurallisia - no, kello olikin vasta puoliyö. Ja kyllä se valkosipulimajoneesi oli aika namia.

Typerää kuitenkin on, ettei Aura-olutta saanut ostettua mistään sikspäkkeinä, mäyräkoirista puhumattakaan. Ei sitten. Pitäkää kaljanne. Ei se olisi niin hauska läppä ollutkaan.

2 kommenttia:

  1. No sä nyt sanoit aika paljon kaikenlaista, kai sitä nyt joskus osuu oikeaan ihan mäihällä.

    VastaaPoista