maanantaina, tammikuuta 30, 2006

Oikealla alalla ollaan

Alkaa lähestulkoon tuntua siltä, että taidan olla ihan oikealla opiskelualalla (kerrankin?). Opintorekisteriini on tullut merkintä reilun viikon takaisesta kansantaloustieteen tentistäni, eli ihka ensimmäinen suoritus uudesta pääaineestani. Tentti tuntui vaikealta, ja joihinkin kysymyksiin jouduin vastaamaan ihan vain yleissivistyksen perusteella kun oli lukeminen jäänyt niiltä osin vähän heppoiseksi.
Läpi se kuitenkin meni, enkä sitä oikeastaan missään vaiheessa epäillytkään. Mutta uskokaa tai älkää, jostain syystä kurssin arvosanaksi tuli 5/5! Mikäli arvosanat on viskattu jonkin Gaussin käyrän avulla, ei voi muuta sanoa kuin että ilmeisesti kaikki muut tenttijät olivat vielä minuakin enemmän pihalla. Enhän mä nyt oikeasti osannut vastata läheskään kaikkiin kysymyksiin, mutta filosofian jaaritteluopintojen pohjalta osaan totta kai lätistä jotain ympäripyöreätä mistä tahansa aiheesta.
Tässä vaiheessa pidän avoinna sitäkin mahdollisuutta, että tenttivastaukseni on sekoitettu jonkun oikeasti asiaan perehtyneen lappuihin. Mutta kunnes mahdollinen korjaus tulee, riemuitsen mainiosti menneestä Ensimmäisestä Toisen Tutkintoni Suorituksesta.

3 kommenttia:

  1. Juu, kyllä mäkin sain ihan ekasta fysiikan peruskurssista kolmosen, PKII ei sitten enää mennytkään läpi ;-)

    Eikös filosofin pidäkin ole vähän niinkuin kaikkien alojen asiantuntija? Tai vähän oikeammin ehkä kaikkien alojen _kysymysten_ asiantuntija. Epäilen kyllä, ettei ainakaan millään muulla alalla kuin filosofiassa voisi saada kovin hyvää tenttiarvosanaa arvostelemalla kysymyksenasettelua, ainakaan pelkästään :-)

    Menestystä tuleviinkin suoritteisiin, tällä menolla sulla on paperit kasassa ennen äitiysloman päättymistä.

    VastaaPoista
  2. vautsi vau!! vähänkö hienoa. :) onneksi olkoon! tuo varmaan motivoi aika lailla eteenpäin.

    VastaaPoista
  3. Moi A!

    Mulla on ihan samoja kokemuksia kansiksen tenteistä, "just ja just" lävitse -fiilis tentin jälkeen ja sitten saakin lähes täydet pisteet... Erityisesti tiedekuntatentit tuntuivat myös naurettavan helpoilta.

    Onnellista raskauden loppuaikaa!

    VastaaPoista