sunnuntaina, syyskuuta 10, 2006

Hippiliinoja ei bussiin

Tuo hippiliinaksikin kutsuttu kantoliina on osoittautunut mainioksi ostokseksi, sillä minä ainakin kanniskelen siinä mielelläni Mellaa ympäriinsä. Tuntuupa se varsin hyvältä selällekin, kun alkukankeuden jälkeen on oppinut sitomaan liinan riittävän tiukalle. Ja onhan se niin tavattoman paljon helpompaa kuin vaunujen kanssa liikkuminen!

Paitsi jos pitää päästä jonnekin vähän kauemmas. Aika monella tuntuu olevan sellainen virheellinen käsitys, että YTV ja HKL haluavat tukea lapsiperheitä päästäessään yhden aikuisen ilmaiseksi lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan kyse on ainoastaan sujuvuudesta (tai turvallisuudesta, niin kuin HKL nettisivuillaan sanoo): vaunujen kanssa on vähän vaikea mennä bussiin etuovesta näyttämään lippua, eikä vauvanvaunuja voi lipunnäytön ajaksi oikein jättää yksinkään. Ei siis tarvita lippua.

Ilmaismatkat kuitenkin koskevat vain vaunujen tai rattaiden kanssa liikkuvia, kantoliinan kanssa kulkeva joutuu maksamaan lippunsa aivan normaalisti, oli liinassa sitten viikon tai kuuden vuoden vanha lapsi.

En nyt sinänsä ota kantaa tähän poliittiseenkin kysymykseen ja vaadi lisää tukia lapsiperheille, mutta kunhan vain valittelen säännön käytännön seurauksia. Jos lähden vaikka päiväksi kaupungille asioimaan, en ole varma jaksanko kävellä enää illalla takaisin kotiin väsyneenä ja raskaiden kauppakassien kanssa. Tällaisina päivinä minun on pakko ottaa vaunut mukaan, vaikka kantoliinan kanssa selviäisi kaupoista ja virastoista huomattavasti jouhevammin. Kaupungilla näkyy myös yllättävän paljon äitejä, jotka kantavat lastaan liinassa ja työntävät tyhjiä vaunuja edessään. Silläkin tavalla kun pääsee bussissa ilmaiseksi.

Minä en maksa bussimatkastani enkä jätä matkoja tekemättä, vaan otan turhat vaunut mukaan tilaa viemään. Sen sijaan, että veisin bussista tai raitiovaunusta vain yhden istuinpaikan, tungen sinne vaunujeni kanssa tukkimaan kaikkien muiden kävelyreitit.

4 kommenttia:

  1. Kuullostaapa oudolta käytännöltä. Minäkin olen luullut, että tarkoitus on nimenomaan tukea lapsiperheitä; muutenhan kaikkien, joilla on isoa roinaa mukanaan pitäisi päästä matkustamaan ilmaiseksi. Tätäpä täytyy selvitellä eteenpäin, ja tarvittaessa tehdä vaikkapa aloite tilanteen parantamiseksi.

    VastaaPoista
  2. hey. se on jenni-serkku moro. lähettii leppäsen pojan (siis jarno) kanssa eri teille. se muutti saarijärvelle ja miä oon täl hetkel kotkassa isosiskopulen luona.. asun täällä väliaikaisesti. miun sähköposti osoite on yem.86@hotmail.com
    *halipusu* mellalle ja terkut erikille!!

    VastaaPoista
  3. Veikkaan että ovat päätelleet, notta käy seuraavasti. Anarkistahippipumminarkkarit jne hankkivat itselleen liinan ja nuken, jonka jälkeen he yrittävät kulkea ilmaiseksi.

    Tyhmä homma, sama käytäntö on Oulussakin. Liinalla maksat, kärryillä et.

    VastaaPoista
  4. Minäpä nyt sitten jätin kaupunginvaltuustossa aloitteen tämän tilanteen korjaamiseksi: http://www.miinakajos.net/2006/09/14/aloite-joukkoliikenteen-maksuttomuuden-ulottamiseksi-kaikkiin-pienta-lasta-kuljettaviin-henkiloihin/

    Joten kiitokset ideasta! Jäämme odottamaan, tapahtuuko asialle mitään...

    VastaaPoista