torstaina, syyskuuta 28, 2006

Se on nyt täällä!

Niin kovin pitkään olen kaivannut Enki Bilalin Tapaamme Pariisissa -teosta, että olen jo suorastaan kärsivällisyyden (vaiko sittenkin kärsimättömyyden?) perikuva. Viime viikolla se kai ilmaantui Akateemiseen, mutta Suomalaisessa sitä ei näkynyt. Ja minähän halusin ostaa sen Suomalaisesta Kirjakaupasta kahdesta syystä: opus oli Suomalaisessa halvempi jo lähtöhinnaltaan, ja saan sieltä lisäksi konsernialennusta.

Eilen olin kaupungilla muutenkin, ja käväisin kyselemässä raapustusta. Koneen mukaan kirjaa pitikin olla hyllyssä, mutta eipä sitä hyllystä löytynyt kissojen ja koirienkaan avulla. Tai ei ainakaan myyjän avulla. Myyjä kävi vielä tarkistamassa varastonkin, mutta ei ainuttakaan kappaletta.

Tänään piipahdin aamusella taas keskustassa, eikä kirjaa yön aikana ollut ilmaantunut. Eipä sitten auttanut muu kuin pakata lastenvaunut mukaan ja lähteä Itäkeskukseen. Sieltä sarjakuvaa löytyi viimein, useina kappaleina. Eikä maksanut kuin kympin. Kustannuksiin joudutaan kyllä ehkä lisäämään liituraitaliivi, jonka ostin samaisesta kauppakeskuksesta. Kun oli ale ja kohtahan sitä pitää mennä töihin... jne.

Nyt sitten kun olisi vielä aikaa lukeakin tuota sarjakuvaa, Mellahan ei tyypillisesti arvosta vanhempiensa sivistymispyrkimyksiä oman viihdyttämisensä kustannuksella. Nytkin mölisee jo aika vaativasti vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti