maanantaina, heinäkuuta 24, 2006

Kärsivällisten kärsivällisyyttä koetellaan

Maaliskuussa riemuitsin kuullessani Enki Bilalin Sarajevo-trilogian saapuvan viimein päätökseensä ranskaksi toukokuussa ja suomeksi kesäkuussa. Vuosien odotus olisi viimein tuottamassa tulosta! No, varsin pian kävi ilmi, että trilogiasta onkin tulossa neliosainen tarina. Siis pian julkaistava kolmas osa ei olisikaan viimeinen. Uutinen herätti ristiriitaisia tunteita: totta kai on hienoa, että hyvää materiaalia on luvassa aiempaa enemmän. Mutta pitääkö nyt sitten odottaa taas kerran vuosikausia, ennen kuin tietää, miten tarina päättyy?

Kesäkuu sitten tuli ja meni. Saksasta palattuani marssin tyytyväisenä Suomalaiseen Kirjakauppaan ostamaan kirjaa, vaan ei: ei näkynyt "Tapaamme Pariisissa" -teosta. Sanoivat silloin muistaakseni koneen tietävän uudeksi ilmestymispäiväksi 7.7., vaikka tuolloin elettiin jo kaksinumeroisia heinäkuun päiviä.

No, maltoin mieleni ja tutkiskelin tilannetta vain netissä. Kun mikään kirjakauppa tai Tammi-kustantamo ei saanut sivuilleen mitään lisätietoa, kävin lopulta viime perjantaina Akateemisessa toiveikkaana. Lukioajoilta kotiseudulta tuttu myyjä osasi rupattelun ohella kertoa, että nyt kyseisen raapustuksen ilmestymisaika on 21.8. No, uskokoon ken tahtoo, toivossa on hyvä elää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti