torstaina, marraskuuta 16, 2006

Muutoksia blogissa

Saas nähdä mitä tästä tulee, vaihdoin nimittäin blogini juuri Bloggerin beta-versioon. Jo aivan alusta asti olen himoinnut luokituksia teksteilleni, mutta Blogger ei ole niitä tähän mennessä tarjonnut. Beta-versiossa tämäkin uusi kaunis piirre on ollut tyrkyllä, mutta toistaiseksi en ole uskaltanut betaan siirtyä. Suurimpana esteenä on ollut se, etteivät tyyliasetukset ole säilyneet uuteen versioon siirrettynä. Ja minä kun niin kovalla vaivalla olen saanut kaikki värit ja leveyden juuri oikeanlaisiksi!

No, mutta nyt Blogger sitten viimein lupasi sujuvan vaihdon tyyleineen päivineen. Tällainen tämä nyt sitten on. Jossain vaiheessa olisi tarkoitus käydä läpi vanhoja posteja ja läiskäistä niihin luokitteluja mukaan. Kyseessä on vain sen verran iso homma, etten ole ihan varma jaksamisestani...

4 kommenttia:

  1. Hyvinhän tuo näyttää toimivan :-)

    VastaaPoista
  2. No, ei tämä kyllä ihan täydellistä ole. Huomasin vasta betaan siirryttyäni, että minun olisi pitänyt kuitenkin luopua vanhasta layoutistani jos olisin halunnut hyödyntää uusia muokkauskeinoja. Esimerkiksi juuri noiden luokkien lisääminen sivupalkkiin (mikä ihme on sidebar suomeksi? En osaa enää äidinkieltäni) onnistuu helposti vain uusitussa sivupohjassa.

    Päätinkin sitten googlata ja löysin innokkaiden hakkereiden neuvoja manuaaliseen html-muokkaukseen. Aika paljon enemmän vaivaa joutuu näkemään, mutta kun ei oikeasti huvittaisi vaihtaa tuota sivupohjaa. Toistaiseksi on vielä selvittämättä, miten saisin tuon merkinnän lopussa näkyvän "Labels"-tekstin käännettyä suomeksi...

    Luokittelujen lisääminen vanhoihin posteihin osoittautui kuitenkin miellyttävän helpoksi, ei tarvinnut kuin rastittaa laatikoita sisällysluettelossa. Myös kommentit lähetetään nykyään paljon fiksummin sähköpostiin. Eli vaikken kaikkia hienouksia pääsekään hyödyntämään, tuntuu vaihto kannattavan.

    VastaaPoista
  3. Ovatko ne uudet muokkauskeinot kovinkin hyödyllisiä? Eli onko jotain muuta oleellista mikä jää saamatta kuin labelit?

    Mäkin olen haikaillut näiden labelien perään. En vain jaksaisi luoda uutta layouttia, kun oon itse käsin muokannut meidän blogin semmmoiseksi kuin halusin (tosin se jäi vähän kesken). Ainakaan blogia aloittaessa samanlaista/vastaavaa ei ollut peruslayouttien joukossa.

    Kaipa se sidebar on sivupalkki, siksi oon ainakin itse sitä sanonut.

    VastaaPoista
  4. Merkittävin muutos luokittelujen ohella lienee se, että sivupohjaa voi muokata sillei niinkuin graafisesti... Eli muokkauspuolella on sellainen visuaalinen versio sivusta, ja klikkaamalla kutakin osiota voit suoraan muokata sitä rasti ruutuun -menetelmällä. Siis jos vaikka haluaisin lisätä sivupalkkiin uuden osion, klikkaan sivupalkkia ja valitsen sieltä osiotyypin (esim. tuo lista luokista) ja tadaa, ne tulevat automaattisesti palkkiin.

    Eli nyt sivupohjia voivat muokata myös ne, jotka eivät ymmärrä hötömölöstä hölkäsen pöläystä. Kuitenkin myös vanha hötömölömuokkaus on käsittääkseni uusillakin sivupohjilla mahdollista, joskin koodi taitaa näyttää vähän erilaiselta kuin ennen. Minä ymmärrän hötömölöä hyvin vähän, minkä vuoksi ottaisin mielelläni vastaan tuon uuden muokkaustavan. Mutta sen verran kuitenkin ymmärrän, että selviän ilmankin.

    Jos tietää joka tapauksessa haluavansa muokata layouttiaan manuaalisesti, ei uudistuksesta liene merkittävää hyötyä. Ja kyllä ne labelit saa myös vanhaan bloggeriin, kun jaksaa etsiä hakkereiden vinkkejä... Yhden vinkin jo kerran löysinkin, mutten ehtinyt perehtyä siihen kun jo päätin vaihtaa betaan. Vähän vaivaa se vaatii, mutta saattaa olla sen arvoista.

    VastaaPoista