torstaina, heinäkuuta 26, 2007

Kirotut ilmaispalvelut, osa 2

Vasta hiljattain pääsin moittimasta Blogilistaa ja Googlea, kun armas Google iskee jälleen. Blogger päätti tällä viikolla, että tämä minun blogini on roskapostiblogi, ja lukitsi sen. Blogia sai kyllä lukea, mutta uusia tekstejä ei voinut julkaista. En tiedä, kuinka pitkään tämä oli lukittuna, huomasin sen vasta eilen yrittäessäni julkaista alla olevaa merkintää.

Ja voitte uskoa, että otti päähän. Mikä ihme on saanut Bloggerin spämmirobotin uskomaan, että tämä blogi on roskapostia?! No, muutamia teorioita minulla on. Koomisin niistä on se, ettei Blogger ymmärrä suomea: yksi Bloggerin määritelmistä spämmiblogeille on "nonsense language". Mutta ilmeisestikään kaikkia suomenkielisiä blogeja ei Bloggerissa ole lukittu, joten ehkä siitä ei ole kyse...

Realistisempi vaihtoehto voisi olla se, että sain pari viikkoa sitten useita spämmikommentteja yhteen postiin. Poistin kommentit kyllä heti, ja lopulta suljin kommentointimahdollisuuden kokonaan siitä kyseisestä merkinnästä. Siitä on kuitenkin tosiaan tuo pari viikkoa aikaa, eikä spämmejä ole sen jälkeen näkynyt. Miksi roskapostirobotti nyt päätti lukita blogini? En ymmärrä.

Ehkä ikävin vaihtoehto tuli mieleen, kun näin Bloggerin tukisivuilla mahdollisuuden ilmiantaa roskapostiblogeja. Ehkä joku on päättänyt purkaa pahaa oloaan muihin ja ilmoittanut Bloggerille minun blogini osoitteen. Voisin kuvitella, että juuri nuo ilmiannetut blogit ensisijaisesti lukitaan ja toissijaisesti tutkitaan.

Epämiellyttävä käytäntö, yhtä kaikki. Typerintä oli se, että lukituksen havaittuani sain lähettää kaavakkeella valituksen ja pyynnön blogin avaamisesta. Heti kaavakkeen lähetettyäni sain automaattisen vastauksen, jossa pyydettiin kovasti anteeksi blogini aiheetonta lukitsemista. Viestissä todettiin, että selvästikään kyse ei ollut spämmiblogista, kun kerran reagoin siihen lähettämällä kaavakkeen. Automaattinen roskapostiblogi kun ei olisi voinut tehdä sitä.

No miksi ihmeessä Blogger ei voinut sitten avata blogiani heti silloin automaattisesti? Sen sijaan kerrottiin, että joku Bloggerin henkilökuntaan kuuluvista käy henkilökohtaisesti tarkistamassa, onko blogini roskapostia vai ei. Tähän saattaa kuulemma mennä useita päiviä. Epätodellista!

No, ei siihen sentään mennyt edes kokonaista vuorokautta. Mutta kyllä alkaa sappi kiehua!

Niin, joo, sain muuten Blogilistalta vastauksen valitukseeni, josta blogissanikin mainitsin. Ystävällisesti ja asiallisesti sieltä pahoiteltiin, ja kerrottiin päivitysongelmien vaivaavan Blogilistalla usein muitakin Bloggerin blogeja. Miten en ole tästä enää yhtään yllättynyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti