maanantaina, syyskuuta 24, 2007

Ruskaretkellä Keski-Suomessa

Tuli piipahdettua pikaisesti Keski-Suomessa viikonloppuna, kävimme nimittäin laittamassa mökin talvikuntoon. Kevään hyisestä visiitistä viisastuneena päätimme pitää vierailun mahdollisemman lyhyenä ja vain käydä hoitamassa välttämättömimmät.

Olisi se sitten pitänyt arvata, että kun näin kielteisin mielin on liikkeellä, niin aika mökillä osoittautuukin varsin mukavaksi. Olisihan siellä sittenkin viihtynyt toisenkin yön, ei tullut edes yhtään kylmä. Säätila oli mukava, sunnuntaina suorastaan hämmästyttävän kaunis: kyllä se auringonpaisteinen ruska vain on hienoa katseltavaa. Ja ilma tuoksui niin puhtaalta ja raikkaalta!

Pois piti kuitenkin tulla, jotta pääsi taas tänään töihin.

Erik muuten menetti eilen irokeesinsa pienen taivuttelun jälkeen. Se on sitä perherealismia: irokeesin olemassaolon oikeutus on, että sen saa edes joskus nostettua pystyyn. Työssäkäyvällä perheenisällä (tai ehkä ennemmin työssäkäyvällä ja raskauden uuvuttamalla kampaajalla eli perheenäidillä) ei ole kuitenkaan käytännössä koskaan aikaa luoda hienoja kampauksia, tokkopa olisivat edes tiukimmat kuituvahat saaneet sitä yli 20 sentin mittaista pehkoa siivosti ylös. Nyt Erik-polo joutuu tyytymään ihan tavallisiin kynittyihin hiuksiin, toki varsin epäsiisteihin sellaisiin. Ja minä tykkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti