perjantaina, huhtikuuta 02, 2010

Mikset sä koskaan

Lapsukaisemme ovat keskimääräistä ikäistään pidempiä ja painavampia mötkäleitä, joilla on varsin hyvä ruokahalu. Karkkeja, limuja ja mehuja meillä ei juuri harrasteta, mutta äidin leivontaharrastuksen myötä rääpäleet saavat kuitenkin silloin tällöin jälkiruuaksi jotain makeaakin.

Näin pääsiäisen kunniaksi onkin tänään tullut syötyä runsas aamupala, mässytettyä lounasta ja leivottua vielä useampaakin kakkua. Muksut ovat ahtaneet sisäänsä ainakin puuroa, paahtoleipää, juustoa, makkaraa, hilloa, perunamuusia ja kananmunaa sekä nuolleet kaikki mahdolliset leivonnassa syntyneet kulhot. Parhaillaan liedellä porisee possupata, jota kohta päästään syömään.

Leivoinpa äsken sitten aamulla tekemäni kookospiirakan lisäksi myös juustokakun, johon lorotettiin ihan hyvä määrä konjamiinia mausteeksi. Niinpä kakku onkin lapsilta kielletty, eivätkä pirpanat poikkeuksellisesti päässeet lusikoimaan kulhoa tyhjäksi. Arvaatte ehkä, millä tavalla hyvinsyöneet lapseni moiseen kieltoon reagoivat:

"Äiti, mikset sä koskaan anna meille mitään ruokaa?!"

3 kommenttia:

  1. Sinulla on selkeä alkoholiongelma.

    -Ratkaisu: juo konjamiinisi itse ja syötä kakku lapsille. Näin toimien kaikki ovat tyytyväisiä.

    VastaaPoista
  2. Ehei, ei asia ole noin yksinkertainen. Konjamiinikakku kun oli lahja kypsään ikään ehtineelle väkevistä nauttivalle herrasmiehelle. Itse en päässyt konjamiinista nauttimaan lainkaan, joten siinä mielessä tilanne oli varsin tasapuolinen.

    Sitä paitsi lapsilta pitää aina välillä kieltää jotain mielivaltaista, jotteivät unohtaisi kuka on pomo.

    VastaaPoista
  3. Nyt tarvitaankin Herlokki apuun. Joku lusikoi kulhon tyhjäksi, mutta kuka?

    -Lapset... negative
    -Väkevistä nauttiva herrasmies... negative

    Epäilykset heräävät.

    VastaaPoista