keskiviikkona, huhtikuuta 28, 2010

Puhelinongelmia

En ole koskaan pahemmin kiinnostunut kännyköistä enkä vertaillut erilaisia kilkkeitä. Jo usean vuoden ajan käytössäni on ollut firman puhelin, jonka joku muu on valinnut puolestani ja vain lykännyt käteen. Järjestely on sopinut vallan mainiosti. Aiemmat itse ostamani puhelimet taas ovat olleet mahdollisimman halpoja ja vähäkilkkeisiä: kunhan niillä on voinut soittaa ja lähettää tekstiviestejä.

Nyt minulla onkin ongelma: uudessakin työssä on firman luuri, mutta nyt se pitää valita itse. Kaikista maailman kännyköistä. Juuri se minun tarpeisiini parhaiten sopiva.

Onko minulla tarpeita? Millä tavalla nykyaikaiset puhelimet niihin vastaavat? Herranen aika sentään.

Nyt pitää sitten surffailla ahkerasti kännykkäsivustoilla, ehkä jopa käydä hipelöimässä puhelimia jossain fyysisessä kaupassakin. Alustavien tutkimusten perusteella olenkin ajatellut painottaa seuraavia ominaisuuksia:

- kosketusnäyttö
- helppo käyttöliittymä
- nopea ja helppokäyttöinen nettiselain
- kohtalainen mp3-soitin

Joo joo, tiedetään. iPhone. Mutta kun minä en oikeasti pidä Applesta, vaan pelkään yhtiön valloittavan maailman ja orjuuttavan jokaisen eloonjääneen vähän samaan tapaan kuin arvelen Googlen, Facebookin ja S-ryhmänkin tekevän (Kuitenkin käytän kaikkien kolmen viimeksi mainitun tuotteita jokseenkin päivittäin, toim. huom.). Apple on kuitenkin vieläkin hurahtaneempi kultti, eli omppujengillä on hyvä etumatka Siriukseen.

Tästä voi tulla vielä iso projekti.

4 kommenttia:

  1. Ei noita speksejä valitettavasti muu täytä kuin iPhone. Käy vaikka kaupassa tökkimässä hetki muita luureja, niin niissä on käytettävyys jäänyt sinne insinöörin suunnittelupöydälle muotoilun kaveriksi.

    Ainoa vikahan iPhonessa on sen hinta ja operaattorilukitus Suomessa. Näiden takia en ole iPhoneen vaihtanut turvallisesta SE:sta.

    VastaaPoista
  2. Jos välttämättä pitää Omenasta pysyä erossa, niin käy sormeilemassa HTC Desire. http://www.htc.com/www/product/desire/overview.html

    VastaaPoista
  3. iPhone on hyvä, tosin käytän sitä kaikkeen muuhun kuin puhumiseen. Luuri on kädessä liukas varsinkin hanskat kädessä, eikä pysy korvalla ilman käsiä. Oma kappaleeni on hollannista, jossa sitä myydään täyteen hintaan ilman kytkyä, hyvin toimii tällä omalla ei-Soneran 3G-liittymällä.

    Kaikki isot firmat on ilkeitä, toiset vaan osaavat brändätä tuotteensa niin, että mielikuvat kalllistuvat positiivisen puolelle. Applen tuotteet yleistyvät sitä vauhtia, että Jobs-kultti alkaa olla macci-käyttäjien keskuudessa marginaalissa. Fanaattisuus sukkaa minusta tässäkin, ja vaikka open source, reilu meininki ja avoimuus ovat ilman muuta kannatettavia, maksan silti mielelläni hyvistä tuotteista vähän enemmän. Valitettavasti todellä hyviä, uusia käyttöliittymiä ei juuri näytä syntyvän kuin reilulla ja jatkuvalla rahallisella panostuksella tuotekehittelyyn (miksi oi miksi OpenOfficeen kopioidaan kaikki Wordin jo hylkäämät kököt käyttöliittymäratkaisut?!).

    Fakta on, että Applen tuotteista voisin luopua pakon edessä, mutta Googlen tuotteista luopuminen olisi kyllä paljon kovempi paikka.

    VastaaPoista
  4. Mulla ei oo tähän mitään rakentavaa sanottavaa mutta, koska myös itse hämmentyneenä pähkäilen puhelinhankintaa, haluan sekoittaa jo ennestään mutaista lammikkoa hieman...

    Mac-käyttäjää asia ei juurikaan harmita, mutta Windows-puolella ärsyttää Iphonen ja kaikkien muiden I-alkuisten juttujen Itunes-sidonnaisuus. Vaikka Itunes on ilmeisesti mäkeissä ihan kiva, niin ohjelman windows versio on raskas ja ärsyttävä. Nokian softat ovat kyllä vielä paljon huonompia mutta ainakin antiikkinen N95:ni pärjää ilmankin niitä, sillä musiikin ja valokuvien siirtäminen onnistuu ilman erillisiä ohjelmia.

    Olen kuullut että Nokian kosketusnäytöllisiä Symbian-puhelimia voi käyttää suhteellisen tyytyväisenä, vain satunnaisesti ärsyyntyen, kunhan ei ikinä kokeile Iphonea. Jos taas on sen virheen mennyt tekemään, niin sitten olo on kuin vaihtaisi ergonomisen ja tarvittavilla napeilla ja rullalla varustetun hiiren sellaiseen kulmikkaaseen kaksinappiseen vuodelta '92.

    Samsungin ja HTC:n on uusimmat Android-puhelimet ovat tietääkseni jo varsin valmiita ja hyviä puhelimia (ensimmäiset mallit kärsivät hitaudesta ja kaatuilemisista) mutta Android on kuitenkin enemmän säätäjän käyttöjärjestelmä, kun Iphone OS:ssä on valmiiksi kaikki kohdallaan.

    Tällä hetkellä Spotifyn kännykkkäkäyttö on parasta juuri Androidilla, kun Iphone OS ei vielä salli moniajoa. Kesällä tämäkin on kai muuttumassa...

    VastaaPoista