tiistaina, toukokuuta 05, 2009

Kokko & Herrmann Private Consulting: Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2009

Liikevaihdon kehitys

Vuoden 2008 viimeinen kvartaali oli toimeksiantojen ja liikevaihdon kannalta poikkeuksellisen vilkas, sillä joulusesonki ja uuden yrityksen avajaistarjoukset houkuttelivat useita asiakkaita ratkomaan henkilökohtaisia ongelmiaan konsulttiemme avustuksella. Vuoden 2009 ensimmäinen kvartaali ei tästä syystä päässytkään liikevaihdollisesti aivan edellisen neljänneksen tasolle; toisaalta kannattavuus kuitenkin parani onnistuneiden tehostamistoimien ansiosta.

Tilauskanta ja maksuvarmuus

Yrityksen tilauskanta jaksolla Q1/09 oli Q4/08:n myynnin ansiosta vielä kiitettävällä tasolla, joskin hiljenevä markkinatilanne alkoi näkyä myös KHPC:n tilauskirjassa kvartaalin loppupuolella. Asiakkailla esiintyi jonkin verran maksuhäiriöitä, mutta pahemmilta viivästyksiltä on kuitenkin vältytty ennakoivan asiakaskarsinnan ja asiantuntevan hinnoittelun avulla.

Henkilöstö

KPHC rekrytoi aktiivisesti lisää henkilöstöä, ja yritykseen onkin palkattu vakituisesti osakkaiden rinnalle myös Junior Sales Manager. Tämän lisäksi yhtiössä työskentelee freelance-sopimuksella yksi Private Coach.

Yhteistyösopimukset

KHPC on solminut aiesopimuksen alihankinnasta yhtiön kanssa, joka toistaiseksi haluaa esiintyä nimellä Yritys X. Yritys X on keskittynyt erityisesti kaikenlaisten ongelmien ratkaisemiseen, ja KHPC on luvannut tuottaa Yritys X:lle tämän tarvitsevat palvelut henkilökohtaisten ongelmien toimialalla.

Yhtiön ja markkinoiden näkymät

Yhtiön näkymät ovat erittäin valoisat, sillä toimialamme on erittäin defensiivinen. Moni pitää henkilökohtaisten ongelmien toimialaa suorastaan antisyklisenä, mutta lähempi tarkastelu osoittaa, että vaikka ongelmat median mielestä lisääntyvät juuri taantumassa, on ihmisillä henkilökohtaisia ongelmia kaikenlaisissa taloustilanteissa. Konsulttivalikoimastamme löytyykin ammattitaitoa niin rahan puutteesta kuin vaikkapa nousukauden ylikierroksista johtuvien ongelmien ratkomiseen, joten yritykselle voi ennakoida ripeää orgaanista kasvua loppuvuodelle.

5 kommenttia:

  1. IMAGO JA BRÄNDÄYS

    Ja vaikka imagon rakentaminen on jätetty pitkälti oman (ja tietenkin riittävän) karisman varaan, on sen kanssa menty sekä etu- että takapakkia.
    Suunnitellut nettisivut eivät vieläkään ole valmiit(alihankkija y ei ole antanut pätevää selitystä tähän).
    On suunniteltu ainakin alustava logo ja sitä on menestyksekkäästi käytetty ainakin yhdessä liikelahjassa. Lisäksi se on tallennetty digitaaliseen arkistoon myöhempää jatkokäyttöä varten.
    Yleinen edustaminen on jäänyt alle tavoitetason, mutta tähän on tietenkin vaikuttanut juhlapyhien suuri määrä, sekä uutena yrityksenä markkinoille tulo.

    VastaaPoista
  2. Hyvä lisäys, mutta anna kun muotoilen sitä vähän uudestaan:

    Yhtiön visuaalinen ilme uudistettiin kvartaalin aikana, ja uuden ilmeen mukainen materiaali on saanut hyvän vastaanoton. Digitaalinen arkistointi on toteutunut suunnitellusti.

    Verkkosivu-uudistuksen aikatauluun tuli yhteistyökumppanin vaihtelevan liiketoimintaympäristön vuoksi muutoksia, mutta osapuolet suhtautuvat projektiin optimistisesti.

    Yhtiön näkyvyys on ollut kiitettävää, kun huomioidaan kvartaalille osuneiden juhlapyhien määrä sekä yhtiön tuore asema markkinoilla.

    VastaaPoista
  3. joo, parempi. mun oli ehkä enemmän ote jostain sisäisestä memosta, eikä sen olis pitänyt vuotaa julkisuuteen ihan noin raakana versiona.
    Mut toisaalta, ehkä tää lisää nyt tätä avointa ilmapiiriä meidän yrityksen sisällä ja kiinnostusta kotimaisilla/ulkomaisilla markkinoilla.

    VastaaPoista
  4. Olinhan mä toi Private Coach? Vai oliko mun nimeke toistaiseksi joku ankee Consultant Trainee? :D

    VastaaPoista
  5. Sun työsopparissa lukee edelleen Trainee, mutta käyntikortissa ja muissa julkisissa yhteyksissä pitää käyttää vakuuttavampaa titteliä.

    Niin ja kai sä muistat, että koska toi soppari on freelance-pohjainen ja meiltä löytyy Sanoma News -yhteyksiä, kuuluu kaikki sun henkilökohtaiseen elämään liittyvien asioiden immateriaalioikeudet meidän firmalle.

    VastaaPoista