tiistaina, toukokuuta 12, 2009

Kolme, mikä ihana luku

Päivänpaisteemme ja oma pieni einsteinimme täyttää tänään kolme vuotta. Jos yksivuotissyntymäpäivä merkitsi valtavia muutoksia elämään, ei kolmivuotispäiväkään jää paljon jälkeen. Kyseessä on selvästi standardi-ikä, niin paljon uusia mahdollisuuksia kolmivuotiaalla on.

Tästä päivästä lähtien voin halutessani viedä Mellan uimakouluun, laskettelukouluun, tanssikouluun, aiempaa useampiin teatteriesityksiin sekä ostaa leluja, jotka sisältävät pieniä osia. Jos Mella olisi kotihoidossa, laskisi kotihoidontuki nyt (muistelisin, mutta mitäs minä näistä tiedän); päiväkodissa Mellan pitäisi periaatteessa siirtyä isompien lasten ryhmään. Siirto päätettiin kuitenkin toteuttaa vasta syksyllä, tyttö kun tuli vasta niin hiljattain tähän nykyiseenkin ryhmäänsä.

Opinpa muuten verkosta, tuosta kaiken tiedon tyyssijasta, että kolmivuotiaille on myös omia taekwondo-kursseja. Ennakkoluuloinen kun olen, tuntuu ajatus aika kummalliselta. Itsepuolustuslajit ovat mielestäni aikuisille vallan sopivaa liikuntaa ja ajanvietettä, he kun osaavat asettaa harjoitukset kontekstiinsa. Mutta mitäköhän siitä seuraa, kun uhmaikäiselle opetetaan mahdollisimman tehokkaita lyöntejä ja potkuja? Totta kai siellä varmasti nätisti ja/tai vähemmän nätisti kerrotaan, ettei näitä taitoja sitten saa soveltaa hiekkalaatikolla; minulla on kuitenkin omat epäilykseni siitä, kuinka tottelevaisia kolmivuotiaat ovat.

No, kuten sanottu, ei minulla ole oikeasti käsitystä siitä, mitä niillä kursseilla opetetaan. Onko jollakulla muulla kokemusta? Varmuuden vuoksi taidan kuitenkin pitäytyä niissä tanssi- ja laskettelutunneissa. Tai jos ihan totuudenmukaisia ollaan, luultavasti pitäydymme hiekkalaatikossa, polkupyöräilyssä, kuivien makaronien syönnissä sekä siskon kanssa tappelussa.

10 kommenttia:

  1. Kerron heti, mitä penskat itämaisissa taistelulajeissa puuhaavat, kun kerrot mikä oli eilisen postauksen karkki... :P

    yst terv f.d. pikkujudoka (se oli sillon kun olin vielä nuori ja kaunis, nyt olen pelkkä ja...)

    VastaaPoista
  2. Junnuhojo on leikkimistä hassuissa vaatteissa. Riski saada huippuunsa treenattu tappokone lastenhuoneeseen on pieni.

    VastaaPoista
  3. Hah, Kani spoilasi Annun diilin. Olin jo melkein taipumassa. Tosin jos Annulla on asiaan vielä jotain lisättävää, saatan harkita karkkimerkin paljastamista sähköpostitse. Se luonnollisesti edellyttää joko virtuaali-identiteettinsä paljastamista minulle tai uuden hämäysosoitteen luomista.

    Kani: Mitä lisäarvoa ne hassut vaatteet ja kohtalaiset kurssimaksut sitten antavat siihen leikkimiseen? Mitä siellä oikein opitaan?

    No, minä olen kyllä ylipäänsä aika skeptinen kaikkien pikkulapsille suunnattujen kurssien suhteen. Nuo kun näyttävät osaavan pitää hauskaa ja oppiakin asioita ihan ilman opetussuunnitelmaakin.

    VastaaPoista
  4. Anna palaa vaan, tänään erikoistarjouksessa vielä kaupan päälle irl-opiskelupaikka :D
    (uteliaisuus tappoi kissan jne...)

    VastaaPoista
  5. Kannattaa pistää kursseille vaan, Kanikin treenaa uutta Steven Seagalia kuitenkin. Kilpavarustelussa ei parane jäädä jälkeen, tai luvassa on vain murtuneita ranteita ja sijoiltaan olevia niveliä.

    VastaaPoista
  6. Kyllä. Kurssille vaan. Itsekin pystyin juoksemaan ennen kuin aloin harrastaa erilaisia monotuksia. Vielä nykyäänkin pystyn kävelemään lyhyitä matkoja.

    VastaaPoista
  7. Musta tuntuu että meidän rinsessat menee kyllä ihan vain satubalettiin, kaunoluisteluun ja naisvoimisteluun, ne kun on tytöille sopivia lajeja. Niin ja ratsastamaan, kun nuo Ruskeasuon tallit ovat tässä ihan lähellä. Siellä on tosin pelottavan paljon suomenruotsalaisia.

    VastaaPoista
  8. Kannattaa varoa, ettei lapsista tule isona suomenruotsalaisia tai muuten RKP:ta äänestäviä.

    Tasapainoisen kasvatuksen johdosta elävien hevosten lisäksi lapset kannattaa totuttaa erinäisiin hevosjalosteisiin.

    VastaaPoista
  9. Hevosjalosteet eivät onnistu, ellei kyse ole liimasta: kotifasisti on kategorisesti kieltänyt hevosta sisältävän metvurstin ostamisen. On kuulemma huonolaatuista.

    Ja kun kyse on makkaroista, minä luotan saksalaisiin.

    VastaaPoista
  10. Hevonen on erinomaista kylmäsavupaistina tai pariloituna, olettaisin myös fileiden olevan hyviä, mutta ne päätynevät muihin suihin tuottajaketjussa.

    VastaaPoista