perjantaina, toukokuuta 29, 2009

Viina ja aseet, elämänilomme

Aselainsäädännöstä kuuluu näemmä uutisia: nyt oltaisiin säätämässä 0,5 promillen raja aseiden käytölle, kun aiemmin laissa ei ilmeisesti sanottu viinan ja aseiden yhdistämisestä yhtään mitään. Ensireaktio uutiseen oli, että onpas kerrankin lakimuutos, jonka kanssa on äärimmäisen helppo olla samaa mieltä! Toinen reaktio sitten oli, että hetkinen, eikö tällaista tosiaan ole aiemmin ollut? Siis humalassa räiskiminen on ollut tähän asti sallittua?

Kolmas reaktio olikin jo se kyyninen: ollaanko tässä nyt taas "lähettämässä viestiä" ja laatimassa lakia, jolla ei ole mitään muuta kuin symbolista merkitystä? Tuhlataan veronmaksajien rahoja laatimalla kauniita julkilausumia, kun tosielämässä mikään ei muutu. Poliisi ei lähde valvomaan hirvimetsäläisiä ja pahvinrei'ittäjiä, ovathan ne metsästys- ja ampumaseurat tähänkin asti estäneet tissuttelijoiden ja ryypiskelijöiden osallistumisen tarkkuutta vaativiin aktiviteetteihin. Ovathan? Ainakin minun ampumaseurani on. Ja on niitä surkeita rattijuoppoja edelleen teiden varrella, vaikka autojen ja viinan yhdistäminen onkin eksplisiittisesti kielletty.

No, vaikea minun on kuvitella, millä perusteella joku tuollaista lakia oikeasti vastustaisi, ellei nyt rupea vaatimaan nollatoleranssia sen 0,5 promillen sijaan. Ei kai siitä laista nyt haittaakaan voi olla. Vai keksiikö joku vastalauseita?

2 kommenttia:

  1. No on tossa se, että se helpottaa tilanteen tulkintaa. Tähän asti kun Reiska on heilunut pienessä konjakissa passissa, ei Reiskaa ole oikein voinut yksiselitteisesti tuomitakaan, vaikka näin mun oikeustajuni mukaan ansaitsisi ainakin turpaan.

    Eri asia sitten on, millaista roolia tännöinen laki sitten siellä pimeässä pusikossa näyttelee. Mutta on se helvetisti fiksumpi kuin suurin osa muista nyt tapetilla olleista muutosehdotuksista.

    VastaaPoista
  2. Wadahan noista on langettanut kilpapuolella rapsakkaa kilpailukueltoa.
    Dopingista.

    Joten kyllä sen Reiskan suoritustason on pakko korkeammalla olla kuin ennen VS:aa.

    VastaaPoista