sunnuntaina, toukokuuta 10, 2009

Tikulla silmään

Mellan syntymäpäivä lähestyy, ja meillä vanhemmilla oli suunnattomia vaikeuksia keksiä typylle syntymäpäivälahjaa. Eihän tuo mokoma mitään tarvitse, kun vanhempansa huolehtivat kaikesta päivittäisestä eikä leluista ole puutetta. Ja miksi ihmeessä sitä pitäisi aina antaa lahjoja, eivätkö nuo nyt pärjäisi ilmankin? Olisivat tyytyväisiä elämän lahjasta, kyllä niitä sen verran punnerrettiinkin.

Kunnes sitten pääsimme leluosastolle ja tajusimme kesäkauden käynnistyneen. Uimapatjoja! Rantapalloja! Kellukkeita! Mökkipelejä! Kaikkea halpaa ja muovista! Eikä sitten ollutkaan enää yhtään vaikeaa löytää kärryntäytettä, vaan lähinnä rajata lahjojen määrä johonkin mielekkääseen.

Ihan vain viimekertaisesta opittumme menimme ostamaan vesipyssyn; onhan se paukkurevolveri vähän bore kesällä. Lukijani saavatkin sitten päättää, olemmeko koulimassa lapsukaisistamme väkivaltaisia moniongelmaisia (seuraavaksi varmaan lähetämme heidät paintballia pelaamaan, sussiunakkoon!) vaiko kenties akateemisia salamurhaajia. Pyssy on nimittäin halpa, värikäs ja HYS-akkredoitu.

Voi tosin olla, että tätä ostosta kadumme puristellessamme liikoja vesiä mökin tekstiileistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti