tiistaina, heinäkuuta 07, 2009

Sukupuolineutraalia kasvatusta?

Niin hippejä me olemme, että olemme pyrkineet tietoisesti kasvattamaan muksuistamme suhteellisen sukupuolineutraaleja. Ei siis niin, että olisimme kieltäneet vaaleanpunaiset hörhelöt ja nuket, mutta olemme yrittäneet tarjota tasapuolisesti kaikenlaisia leluja, vaatteita ja tekemistä. Asiaa on helpottanut se, etten minä voi sietää vaaleanpunaista ja leluautot ovat ylipäänsä kiinnostavampia kuin vain paikallaan jököttävät nuket. Toisaalta prinsessamekot ovat aika hurmaavia pienten lasten päällä - niitäkin kun onneksi saa ihan kivoissa väreissä.

Päiväkodin kaveriporukka on kuitenkin tehnyt tehtävänsä, ja Mella tietää jo nyt vaatia nimenomaan punaisia tai mieluiten vaaleanpunaisia asioita. Syöksy alkoi, kun tyttö sai valita lenkkareiden värivalikoimasta itselleen vaaleanpunaiset popot. Eiväthän ne edes sovi yhteen neidin ruskea- ja vihersävyiseen garderoobiin! Mutta saakoon, mitä haluaa.

Nyt typykkä alkaakin olla iässä, jossa hän haluaa kaikki mahdolliset esineet itselleen joko mahdollisimman pian tai viimeistään sitten aikuisena. Vielä vähän aikaa sitten värillä ei ollut väliä, mutta nykyään joka vaatimus sisältää lisämääreitä ulkonäön suhteen. Mella haluaa kihlasormuksen, punaisen. Mella haluaa moottoripyörän, punaisen. Mella haluaa myös kaivinkoneen, vaaleanpunaisen.

Se on oikeastaan aika söpöä.

5 kommenttia:

  1. http://www.hellokittyonline.com/

    Tuonne vaan sitten pelaamaan! ;-)

    VastaaPoista
  2. http://www.ciwa.riotinto.com/media/20889/main_tickled_pink2.jpg

    VastaaPoista
  3. Wooaa! Toi ei kyllä mahdu meidän lastenhuoneeseen.

    VastaaPoista
  4. Eikö kaivinkoneen luontainen elinalue ole pihalla?

    VastaaPoista
  5. Selitä se pikkutytölle, joka kantaa kotiin taskut väärällään pikkukiviä, käpyjä ja rikkaruohoja ("kukkia"). Kolmivuotiaan silmäteräksi joutuneiden esineiden luontainen elinalue on hänen tyynynsä vieressä.

    VastaaPoista