torstaina, heinäkuuta 23, 2009

Työskentely heinäkuussa

Heinäkuussa on erityisen haastavaa työskennellä, jos työ edellyttää yhteydenpitoa suuren organisaation eri elimiin sekä muiden yritysten edustajiin.

1. työtehtävä: lähetä raportti asiakasyritysten X, Y, Z, Å, Ä ja Ö edustajille M, N, O, P, Q ja R.

1a) Ongelmana on se, että minun firmastani lomalla ovat A, B ja C, jotka tietävät näiden edustajien M, N... yhteystiedot. Onneksi paikalla on D, joka pienen tonkimisen jälkeen löytää nämä yhteystiedot.

1b) Lähetän raportit sähköpostitse, ja jokaiseen tulee bumerangina vastaus: "Olen poissa toimistolta elokuun alkuun asti, ota yhteytta henkilöön S/T/U/V/W tai sähköpostilistalle vastaanottaja@asiakasyritys.fi".

1c) Lähetän raportit henkilöille S, T, U, V ja W sekä sähköpostilistalle vastaanottaja@asiakasyritys.fi. Saan tyytyväisiä vastauksia. Tehtävä suoritettu.

2. työtehtävä: palkkaa uusi työntekijä.

2a) Proaktiivisesti pyydän jo ennen toimitusjohtajan loman alkua rekrytointiluvan sekä TJ:n suullisen valtuutuksen palkata kenet haluan.

2b) Lopulliseen ratkaisuun tarvitaan kuitenkin vielä konserniyksikön E henkilön F lupa; Henkilö F palaa kesälomaltaan muutaman viikon päästä. Koska olen hyvä suustani (kynästäni), lupa irtoaa kuitenkin henkilöltä G.

2c) Rekrytointi-ilmoitus pitää laittaa internettiin, ja tähän pitää käyttää ohjelmaa H. Valitettavasti minulla ei ole riittäviä oikeuksia julkaista ilmoitusta ohjelmalla H, vaan siihen tarvitaan henkilö I. Valitettavasti henkilö I on, kyllä, kesälomalla.

2d) Asian voi kiertää pyytämällä apua konserniyksiköstä E, josta kuitenkin lomakauden vuoksi neuvotaan soittamaan ohi protokollan ohjelman toimittaneelle alihankkijalle J.

2e) Noin viiteen eri numeroon soitetun ja vastaajaan menneen puhelun jälkeen eräästä numerosta vastannut alihankkija J kehottaa rimpauttamaan henkilölle G, mutta tämä onkin tässä välissä ehtinyt jo jäädä kesälomalle.

2f) Henkilön G puolesta puhelimeen vastannut konserniyksikkö E kehottaa soittamaan jälleen alihankkijalle J. Soitto alihankkijalle tuottaakin tällä kertaa tulosta, ja ilmoitus pääsee julkisuuteen. Tehtävä aloitettu.


Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että heinäkuussa paikallisesta Amicasta on saanut tavallista parempia jälkiruokia.

3 kommenttia:

  1. Hulvaton teksti! Tunnistin NIIN oman tilanteeni tästä ja tunnen sympatiaa sinua kohtaan. (nimimerkillä "Odotan henkilöltä X vastausta kysymykseeni kuka on henkilö Y, joka tuuraa henkilöä Z jne")

    VastaaPoista
  2. Asia voisi tietysti olla pahempi jos olisi oikeasti vastuullinen homma, tällaiselle alimman tason duunarinörtille aika suunnilleen juhannuksesta heinäkuun loppuun on oikein mukavaa ja rauhallista. Ei paljon puhelimet soi eikä sähköposti laula.

    Työnantajani yritti vielä muutama vuosi sitten aikatauluttaa isoja projekteja myös kesäajalle, mutta onneksi jossain vaiheessa järki voitti, kun todettiin kesällä projektiaikataulujen kusevan joka tapauksessa, riippumatta siitä miten pää punaisena isot pomot niiden perään huusivat. Ja se huutokin toki loppui siinä vaiheessa kun pomo jäi itse lomalle. :)

    Ongelmiin joutuu nykyään vasta sitten, jos jossain systeemissä paukkuu päälle akuutti vika ja pitäisi saada vaikka laitetoimittajien puolelta expertti apuun kesken lomakauden. Löytyyhän se apu yleensä jostain, mutta homman haastavuutta kasvattaa kohtuullisesti, jos tukihenkilö on Suomen sijaan vaikkapa Intiassa tai Australiassa.

    Koska olen tähän mennessä päässyt aika vapaasti valitsemaan loma-aikani, niin ole pitänyt kesäloman pois yleensä vasta elokuussa. Siinä saa vähän niin kuin 2 kuukautta lomaa putkeen, kun ensin heinäkuussa ei muuten tapahdu mitään ja sitten on elokuun itse vapailla.

    Nimimerkillä "Tänään alkaa neljän viikon loma".

    VastaaPoista
  3. Meikäläinenkin on tässä viime viikkojen aikana muistanut, miksi heinäkuussa ei tosiaan kannata olla töissä.

    VastaaPoista