sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006

Ihmisten ilmoilla

Eilen tunsi itsensä hetkeksi peräti vapaaksi aikuiseksi, kun pääsi käymään kylässä ihan oikeissa kotibileissä. Antsla ja Martsa kun viettivät tupareita/Martsan synttäreitä, ja meidänkin pienoisperheemme suuntasi sinne. Mellallehan nyt on aika sama missä se on, kunhan lämpötila on sopiva ja tissi koko ajan saatavilla. Niinpä kykenimme viettämään peräti useita tunteja asunnossa, jossa oli suuuuri määrä ihmisiä. Ihanaa!

Jossain vaiheessa neidin kauneusunet alkoivat kuitenkin häiriintyä lisääntyvästä metelistä, päästipä tyttönen jopa kipakan itkukiljaisun jonkun hieman suuremman naurunremakan jälkeen. Piti sitten luovuttaa ja lähteä kotiin, oikeastaan kyllä jo vähän äitiäkin väsytti.

Olen aika vakavissani harkinnut, että yrittäisin verkostoitua äitimaailmassa. Kaikenlaiset vauvakahvilat jäävät kuulemma tauolle kesäksi, mutta muitakin keinoja tutustua lähiseudun äiteihin taitaa olla. Esimerkiksi tämä ihmeellinen internetti! En ole yleensä ollut kovin vastaanottavainen sellaisissa väkinäisissä tilanteissa, joissa aivan erilaisista ympäristöistä revityt ihmiset kootaan yhteen jonkinlaisen mukamas yhdistävän teeman alle ja odotetaan heidän tulevan mainiosti juttuun keskenään. Esimerkiksi perhevalmennuksessa ne pakolliset "tutustukaa vierustovereihinne" -tuokiot olivat vain kiusallisia.

Siinä missä vasta raskaana olevilla pariskunnilla ei välttämättä ole vielä niin kovin paljon annettavaa toisilleen, tuoreilla äideillä voisi sittenkin olla paljon yhteistä. Ainakin minä olen nykyään niin leimallisesti kotona vain läheisyyttä, hoivaa ja ennen kaikkea maitoa tuottava palveluntarjoaja, että lähes jokainen saman kokenut voinee samaistua toiveisiini aikuisseurasta.

Katsotaan siis, josko mammaelämä tästä urkenee. Täytyy kysäistä seuraavalla kerralla neuvolatädiltä mikä se suositeltu nettisivusto olikaan. Anonyymi tai ainakin kasvoton lähestyminen vaikuttaa tässä vaiheessa turvallisimmalta vaihtoehdolta, kun en vielä ainuttakaan äitiä muuten tunne.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa kun tulitte koko perheen voimin! Oli kunnia-asia olla isäntänä ensimmäisissä bileissä, joissa nuori neiti kävi vierailulla!

    VastaaPoista
  2. toi on muuten melkein pelottavaa toi äitien tiimiytyminen. aina silloin tällöin tänne forumiin pyyhältää semmoinen 4-5 rattaiden rypäs ja kun ne kaikki viillettää tossa vierekkäin niin alkaa ihan hirvittämään. :| vaikuttava näky täytyy sanoa.

    VastaaPoista