tiistaina, tammikuuta 12, 2010

Aseista, itsemurhista ja tutkimuksista

Hesarin mukaan aseiden määrä vaikuttaa itsemurhien määriin. Hesari ei ole kaiketi keksinyt väitettään itse, vaan huomauttaa "tutkimusten" kertovan näin. Lisäksi Hesari on siteerannut professoria, jonka mielestä on selvää, että jalankulkijoiden määrä vaikuttaa jalankulkijoille sattuvien onnettomuuksien määrään. Tai siis jotain sinne päin kuitenkin.

Minulla ei ole vielä tässäkään vaihetta Mutkaprojektiani mitään syytä torjua tuollaisia uutisia suoralta kädeltä; päinvastoin, olen melko kiinnostunut aiheesta ja haluaisin nähdä asiallisia kriittisiä argumentteja. Vielä ei ole liian myöhäistä muuttaa mieltään mutkahankinnan suhteen, jos käytäntö tai periaatteet osoittavatkin projektin huonoksi ideaksi. Minut on todella helppo ympäripuhua, kokeilkaa vaikka!

Mutta ihan oikeasti nyt kaverit. Mitä ne tutkimukset olivat? Kuka ne teki? Mitä tutkittiin, missä ja milloin? Ainakaan ei ole voitu vertailla nyky-Suomea aseettomana ja aseellisena, joten onko vertailtu eri maita keskenään? Miksei sitä voi kertoa?

Ja onko tuo faktana esitetty väitelause nyt Hesarin vai professorin näkemys? Kertoisitteko edes sen verran?

4 kommenttia:

  1. Sä kyselet liikaa. Tuossahan professoritasoinen ihminen, jollainen sinä et käsittääkseni ole, sanoo, että se on "selvää".

    VastaaPoista
  2. Kun tässä nyt kysellään tutkimusten perään niin itse tahtoisin tietää yritysten ja onnistumiskokemusten suhteen. Nimittäin tulikepeillä teko ei välttämättä jää yritykseksi kun taas hedelmäveitsellä nirhatessa tai lääkekaapin sisällön syömisen jälkeen tulos on epävarmempi ja katuakin ehtii sen verran että ehtii näppäillä hätänumeron. Joten sikäli väitteessä voi olla perää.

    Toisaalta tämä professori on myös peräänkuuluttanut, että autojen pakokaasun käyttäminen itsemurhaan pitäisi tehdä teknisesti mahdollisimman vaikeaksi. Aiheen vakavuudesta huolimatta ajatus denaturoidusta pakokaasusta kyllä hieman huvittaa minua.

    http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=suo00029

    Herja

    VastaaPoista
  3. Kommenttiosaa en uskalla edes vilkaista, mutta minkä sorttinen journalisti kirjoittaa "aeilla tehdyistä itsemurhista" ja "hyonoista kombinaatioista"? Mahdollisesti joku työllistetty levyseppähitsari?

    VastaaPoista
  4. Nalle: ei voi vaatia liikaa, sisältöhän on toki muotoa tärkeämpää. Nopea tiedonvälitys vaatii uhrinsa, ja oikolukuohjelmien käyttö on ihan homoa.

    Sitä paitsi Sanoman toimittajakouluun eivät kaikki halukkaat mahtuneet. Ja huomauttaisin, että yy on ihan uun vieressä näppäimistöllä, kylki kyljessä ovat myös äs ja aa.

    VastaaPoista