lauantaina, tammikuuta 02, 2010

Uutisähky

Viimeisintä uutistapahtumaa seuratessa tuli aluksi hengästynyt olo, sitten raskas ja väsynyt. Tunsin kieltämättä oloni hieman likaiseksi, kun niin nälkäisenä kiertelin eri uutissivustoja etsien uusia yksityiskohtia mässäiltäväksi, mutta minkäs sitä ihmisluonnolle mahtaa. Uutishimo pysyi kovana niin kauan kun päivityksiin tihkui uusia faktoja ja huhuja; sen sijaan siinä vaiheessa, kun tosiasioiden ja spekulaatioiden sijaan otsikoissa alkoi näkyä erinäisten tahojen kommentteja ja johtopäätöksiä, muuttui meno raskaaksi.

Olen kuitenkin yrittänyt pysyä tunnollisesti ajan tasalla, kun se näin vapaalla on kerran mahdollista. Nyt on jo sitten tiedossa, että Kosovon albaanit ovat väkivaltaisia, suomalainen kulttuuri on väkivaltainen ja suvaitsematon, suomalaiset naiset ovat typeriä hutsuja heittäytyessään jännittävien ulkomaalaisten kelkkaan ja suomalaiset miehet ovat hulluja kuulapäärasisteja sekä vaimonhakkaajia. Lisäksi mielenterveydestä on säästetty talouskasvun nimissä ja kukkahatut ovat pehmittäneet tien kaikille lepsun ja anteliaan järjestelmämme hyväksikäyttäjille.

Tiedän nyt myös, miten pöyristyttävää on, että tällaista tragediaa hyväksikäytetään oman poliittisen agendan ajamiseksi. On käsittämätöntä, että yhden jo pitkään Suomessa asuneen kuumakallen tekemisillä leimataan kaikki maahanmuuttajat, saati, että asiasta tehdään yleinen esimerkki maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisesta. Mihin on unohtunut se, että edelliset joukkomurhaajat ovat olleet suomalaisia? On myös käsittämätöntä, että vuosikymmenien ajan on vain katsottu vierestä ulkomaalaisen pitenevää rikosrekisteriä ja tyydytty silittelemään päätä pehmeälle paperille painetulla lähestymiskiellolla. Ja kuinka moni mustasukkainen suomalainen lähtee selvin päin kylmäverisesti siippansa työkavereidenkin perään?

On käsittämätöntä, ettei kolmen tragediankaan jälkeen saada käsiaseita kiellettyä tai niiden määrää ainakin dramaattisesti vähennettyä - juuri käsiaseidemme määrähän oli se, mihin ulkomaiset mediat erityisesti tarttuivat Espoosta uutisoidessaan. On myös sikamaista, että tunnetun rikollisen yksiselitteisen laiton ase vedetään mukaan aselupakeskusteluun. Sitä paitsi olisi aika jo päättäjienkin ymmärtää, että jos ampuja tietäisi muutamalla sadalla kauppakeskuksen asiakkaalla olevan oma mutka taskussa, olisi hän saattanut harkita reissuaan tarkemmin. Toisaalta, jos sata Prisman asiakasta alkaa yhtäkkiä huitoa toisiaan paukkuraudoilla, voisi puntti alkaa tutista viattomallakin.

Ulkomaalaiset rikolliset ulos Suomesta, suomalaiset rikolliset takaisin Suomeen, suomalaiset ulos Suomesta, käsiaseet kiellettävä Suomesta, ibrahimit kuriin ja kaikille suomalaisille käsiaseet - ei tule ainakaan Facebook-ryhmistä puutetta!

Taidan vetäytyä takaisin kammiooni pureskelemaan tätä kaikkea.

4 kommenttia:

  1. Aseista, noissa joukkoammuskeluissa on se paha puoli että yleensä siinä vaiheessa kun joku niihin ryhtyy niin se ei enää haittaa että tulee itse ammutuksi, monissa tapauksissa se jopa on se päämäärä...ja tosiaan ne sata Prisman asiakasta saavat aikaan vain reilusti lisätuhoa.

    Ja vaikka ase on laiton niin silti esitän villin väitteen että laittoman aseen hankkiminen on helpompaa jos niitä laillisia aseita löytyy joka pojalta ja tytöltä. Saa todistaa vääräksi jos pystyy.

    Ja muuten olen sitä mieltä että tämä tapaus osoittaa että heteroseksuaalisuus ei vain toimi. Tämäkin olisi voitu välttää jos se olisi kriminalisoitu.

    VastaaPoista
  2. Minuakin on kieltämättä jo tovin kiinnostanut tuo esitetty yhteys laillisten ja laittomien aseiden välillä. Onkohan siitä olemassa mitään tutkimustietoa suuntaan tai toiseen? Itse en ole törmännyt muuhun kuin spekulaatioon, jonka pohjalta on vähän ikävä laatia lakeja.

    Kieltämättä aseiden varastaminen tuntuisi helpommalta, jos on enemmän aseita varastettavana. Mitä enemmän laillisen aseen haltijoita, sitä suuremmalla todennäköisyydellä joukkoon osuu idiootteja, jotka eivät noudata säilytysohjeita. Toisaalta joku jossain joskus sanoi, että rajan yli tulee ihan riittävästi laitonta asemateriaalia rikollisen kansanosan tarpeita varten. Tästäkään ei joku jossain kuitenkaan tietenkään antanut mitään faktatietoa.

    Tää on kaikki mulle vielä vähän uutta ja ihmeellistä.

    VastaaPoista
  3. R, (A, K, A, S? Sinäkö se oot?)
    todistustaakka on perinteisesti mennyt toisinpäin. Mutta kannattaa tutustua case Englantiin.

    VastaaPoista
  4. Jolla ei muuten ole pitkähköä maarajaa Venäjän kanssa.

    VastaaPoista