torstaina, tammikuuta 14, 2010

Reserviläisen henkilökohtainen valmiussuunnitelma

Ajattelin ryhtyä tuoreen jäsenyyteni varjolla tituleeraamaan itseäni reserviläiseksi, ja millainen reserviläinen minä oikein olisin, jos minulla ei olisi henkilökohtaista valmiussuunnitelmaa? Joten täältä pesee: mitä teen, kun Suomeen kohdistuu sotilaallinen isku?

1. Kun uhka näyttää vielä lievältä ja ohimenevältä, jatkan elämääni normaaliin malliin. En ole käynyt armeijaa, joten vältyn sotatoimilta. Kotifasisti on käynyt armeijan Saksassa eikä ole Suomen kansalainen, joten kaiketi häntäkään ei tositoimiin kutsuttaisi.

2. Kun Helsingissä ei ole enää turvallista elää, muutamme mökille. Siellä tosin ei voi asua talvisin, mutta kyllähän nyt Talvisota on opettanut potentiaalisille uhkaajille, ettei Suomen maaperälle kannata astua kylmään ja lumiseen vuodenaikaan.

3. Jos eläminen koko Suomessa vaikuttaa uhkarohkealta, muutamme mitä pikimmin Saksaan. Kolmella neljästä perheeni jäsenestä on jo Saksan kansalaisuus ja itsekin saisin sen kai aika helposti, joten muuttaminen on läpihuutojuttu.

4. Jos Saksa, tuo vanha asevelivaltio, osallistuu sodankäyntiin, ei sielläkään kannata asua. Jo varsin matala hälytystila ajaisi meidät ulos maasta; emmehän halua, että kotifasisti kutsuttaisiin rynkyn varteen. Tässä tapauksessa muutamme Ruotsiin, joka ei varmasti käy sotaa yhtään kenenkään kanssa. Tukholmassa ja sen lähistöllä asuu sukulaisia, joiden luona voi väliaikaisesti majoittua ennen oman asunnon löytämistä. Lisäksi Tukholmassa on firmani haarakonttori, josta voisin ehkä löytää töitäkin.

5. Jos joku sadisti rohkenee hyökätä rauhaa rakastavaan Ruotsiinkin, alkavat tämänkin reserviläisen puntit tutista. Eurooppa ei ole enää turvallinen, joten muutamme Australiaan. Siellä selviää englannin kielellä, eikä ketään varmasti kiinnosta valloittaa rikollisten perustamaa lammassaarta.

6. Mikäli koko maailma onkin yhtäkkiä kerralla sodassa keskenään, etsin perheelleni mukavan perunakellarin ja yritän tehdä olomme mahdollisimman kotoisaksi. Mukaani otan aurinkoenergialla toimivan läppärin sekä useita bokseja hyviä tv-sarjoja, myös lapsille sopivia. Late Lammas on aika hyvä, se viihdyttää aikuisiakin.

7. Jos koko Maata uhkaakin hyökkäys ulkoavaruudesta, tarkastelen tilannetta perunakellarista ja päätän, jäänkö turvaani odottamaan tomun laskeutumista vai otanko kasvoilleni diplomaattisimman ilmeeni ja yritän hieroa tuttavuutta muukalaisten kanssa. Meillähän voi olla paljon opittavaa heidän kulttuuristaan.

6 kommenttia:

  1. australia on hyvä. viimeinen ranta. tosin se leffa oli aika masentava.

    toisaalta jos ryssä hyökkää suomeen saatan perustaa ihan omat ss-joukot, fasisti kun olen.

    VastaaPoista
  2. Sä et todellakaan perusta mitään joukkoja, fasisti tai ei. Kuka meillä sitten tiskaa, jos sä vain tetsailet ympäriinsä?

    VastaaPoista
  3. no venäläinen sotavanki tietysti.

    VastaaPoista
  4. No niin, olisikohan tässä nyt ollut tarpeeksi russofobiaa yhdelle päivälle. Lainaa kotimatkalla kirjastosta vaikka joku sotakirja tai katso joku sotaelokuva, niin olet taas vähän aikaa tyytyväinen.

    VastaaPoista
  5. ei tarvii. kotona odottaa tuntematon sotilas. ja vielä kahdessa versiossa!

    VastaaPoista
  6. Eikä se oo russofobiaa, jos niitä on valmis ottamaan tiskaamaankin.

    Ja germaaniseen kulttuuriin sitäpaitsi kuuluu olennaisena osana slaavien yli ajaminen erilaisilla telaketjuvehkeillä.

    VastaaPoista