lauantaina, tammikuuta 09, 2010

Kauppakeskus Sello ja yhteiskuntamme kipupisteet

Eilisessä Hesarissa oli parikin mielipidekirjoitusta, joissa viitattiin kauppakeskus Sellon murhenäytelmään: Toisessa todettiin, että televisiossa on lapsille sopimatonta ohjelmaa, siispä kauppakeskus Sello.

Toisessa taas harmiteltiin, että kauppakeskus Sello, jonka jälkeen todettiin, että ulkomaalainen bussissa ei saanut apua ja että lapset ovat aikuisia suvaitsevaisempia koska näkevät ulkomaalaisia inklusiivisessa koulussa.

Lauantain mielipidepalstalla homma pysyi hieman paremmin hanskassa: siellä kun todettiin, että kauppakeskus Sello, josta johtuen internetin vihapuhe, jolle jonkun päättäjän pitäisi välittömästi tehdä jotain.

Jotta aihe ei pääse unohtumaan eikä Suomen kansa turtumaan, annan tässä tuleville mielipidekirjoittajille muutamia valmiita aihioita osallistuvia tekstejä varten:

Kauppakeskus Sellon traagiset tapahtumat kertovat, että yhteiskunnassamme on jotain vakavasti pielessä. Edelleen miehet pitävät häviävän pienen osan vanhempainvapaista, mikä johtaa isyyden väheksymiseen ja naisten työmarkkina-aseman kehnouteen.

Kauppakeskus Sellon traagiset tapahtumat kertovat, että yhteiskunnassamme on jotain vakavasti pielessä. Eduskunnasta ei taida löytyä ainuttakaan nuhteetonta kansalaista, kaikki kun ovat sotkeutuneet likaisiin rahoituskuvioihin ja myyneet sielunsa markkinavoimille.

Kauppakeskus Sellon traagiset tapahtumat kertovat, että yhteiskunnassamme on jotain vakavasti pielessä. Juhlapuheissa muka kannustetaan ekologiseen talvipyöräilyyn, mutta käytännössä Helsinki jääräpäisesti hiekoittaa kevyen liikenteen väylät pyörän kumeille kohtalokkaan terävällä sepelillä.

Kauppakeskus Sellon traagiset tapahtumat kertovat, että yhteiskunnassamme on jotain vakavasti pielessä. Kaiken maailman ideaparkit ja abc-asemat tappavat taajamien keskustat ja syrjäyttävät ajokortittomat sekä alaikäiset.

Kauppakeskus Sellon traagiset tapahtumat kertovat, että yhteiskunnassamme on jotain vakavasti pielessä. Eläkeikää ollaan kovalla tohinalla nostamassa, vaikka samaan aikaan yritykset puskevat säästöjen nimissä eläkeputkeen vähänkin vanhentunutta työvoimaa.

Kauppakeskus Sellon traagiset tapahtumat kertovat, että yhteiskunnassamme on jotain vakavasti pielessä. Nykyajan misseistä ei enää ole roolimalleiksi, kun yksi varastelee vaatteita ja toinen antaa kyynisiä lausuntoja maailman parantamisen vaikeudesta.

3 kommenttia:

  1. Jeah! Aikoinaan ei saanut olla lausuntoa jossa ei mainittu Suomen 300000 työtöntä, oli aihe mikä tahansa, nyt puhutaan Sellosta.

    VastaaPoista
  2. "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam."

    VastaaPoista