keskiviikkona, elokuuta 31, 2005

Elintaparentun aamuaskareita

Aamun Kauppalehti olisi heittänyt kahvit väärään kurkkuun, ellen olisi juuri ehtinyt jo lopetella sitä kolmatta kupillistani. Etusivun otsikko ”Esko Aho vaatii elintaparenttuja maksamaan omat sairastelunsa” oli kieltämättä toimittajilta aika polemisoiva valinta, muttei Esko natsi-Ahonkaan oma retoriikka tainnut ihan siitä sovittelevimmasta päästä olla.

Pitää äkkiä varata se mielessä pyörinyt hammaslääkäriaika ihan perustarkastusta varten, kohta joudun varmaan maksamaan vierailusta tuplamäärän lantion ympärille kertyneen vararenkaan vuoksi. Tai sitten vaihtoehtoisesti voisi ryhtyä protestilakkoon ja käydä lounastauolla ostamassa Amicasta pari herkullisen näköistä berliininmunkkia.

Oletteko muuten huomanneet, että poliittisessa retoriikassa ”kannustin”, etenkin ”taloudellinen kannustin”, on aina negatiivinen? Lihavat ja juopot maksavat terveydenhuollosta enemmän, meitä siis ”kannustetaan” hyviin elintapoihin. Yliopistoissa opinto-oikeutta rajataan, meitä siis ”kannustetaan” valmistumaan nopeammin.

Samalla tavalla urheilujoukkueiden kannustajat voisivat sitten keskittyä pelkästään vastustajan joukkueen mollaamiseen ja vanhemmat voisivat antaa lapsilleen piiskaa jokaisesta alle kasin koenumerosta.
Ehkä suuret sosiaali- ja terveyspoliittiset linjanvedot vain ovat minulle hieman liikaa ennen yhdeksää aamulla. Onhan se kiva, että meidän kunnostamme välitetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti