sunnuntaina, lokakuuta 12, 2008

Hygienia on ensisijaista

Turussa on kielletty kestovaipat päiväkodissa hygieniasyistä. Esimerkillistä toimintaa. Ainakin Helsingissä on jo ajat sitten ymmärretty kieltää mm. kotona leivottujen kakkujen ja muiden paakkelsien tuominen päiväkoteihin, nimenomaan korkeiden hygieniavaatimusten vuoksi. Vain kaupasta ostettuja murkinoita saa tuoda tarjolle, ja niitäkin vain avaamattomassa pakkauksessa. Tämän viimeisimmän ideariihen lopputuotoksen soisi leviävän myös tänne pääkaupunkiseudulle.

Aivan aukottomia nämä hygieniasäännöt eivät kuitenkaan valitettavasti vielä ole, sillä yksi iso epäkohta löytyy jokaisesta Suomen kunnasta: lapset. Lapsia epähygieenisempiä objekteja saa etsiä pitkään. Niillä vuotaa nenästä räkää terveenäkin, ja tietenkin se kauhistuttava kakka (joka kestovaipoissakin on siis se ehdoton nounou) tulee sieltä lapsen peräpäästä. Siis voitteko kuvitella!

Ja kun niihin lapsiin ei voi luottaa edes siinä vaiheessa, kun ne oppivat eroon vaipoista. Todistettavasti monikin mukamas kuivaksi oppinut lapsi on lirauttanut housuunsa tai peräti päästänyt äkillisen ripulin. Totta kai näissä tilanteissa päiväkoti ja vastuulliset vanhemmat välittömästi polttavat kaikki eritteisiin koskettaneet tekstiilit, mutta vahinko on jo ehtinyt tapahtua ja pöpö vapautua maailmaan.

Odotan pikaisia toimenpiteitä lasten kieltämiseksi. Tällä tavalla voisimme kohdata hygieenisen loppumme mahdollisimman pian.

1 kommentti:

  1. http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Siisti+koti+voi+altistaa+lapsen+diabetekselle/1135240216126

    VastaaPoista