lauantaina, lokakuuta 11, 2008

Mistä tietää olevansa täti

Otsikolla en tarkoita sellaista tätiä, jonka sisaruksella olisi lapsia: sukulaistätiyteen minulla taitaa vielä vierähtää tovi. Mutta tunnen kyllä kovasti jo oloni tädiksi siinä toisessa merkityksessä.

Tässä määritelmäni: tiedät olevasi täti, jos hyvin käyttäytyvät lapset ja nuoret saavat sinut liikuttuneeksi.

Tuli tuossa yhdessä merkinnässä mollattua alakerran naapuria, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, ettei naapurustosta sinänsä ole mitään pahaa sanottavaa. Edellisessä talossamme Sörnäisissä kukaan ei moikannut rappukäytävässä ketään, mutta täällä kyllä tervehditään ystävällisesti. Myös se alakerran setä on usein kohtelias.

Etenkin täällä tuntuu olevan paljon hyvin kasvatettuja lapsia ja teinejä. Joskus ujommat tyttöporukat eivät oma-aloitteisesti moikkaa, mutta vastaavat kyllä aina takaisin, kun aikuinen tervehtii. Ja tänään yksikin arviolta 12-14-vuotias poika oikein odotti hissin ovella nähdessään minut avain kourassa ulko-ovella, vain, jotta minä ehtisin hänen kanssaan samaan hissiin.

Luulen, että seuraava vaihe on sitten mummoutuminen. Se saattaa sisältää lasten ja nuorten päiden silittelyä, pahimmassa tapauksessa jopa poskien nipistelyä. En välttämättä ole siitä enää kaukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti