keskiviikkona, lokakuuta 29, 2008

Kuu on juustoa

Ihmisellä on olemassa apriorista tietoa Kuun koostumuksesta; tämä kävi ilmi eilen meillä kotona. 2,5-vuotias Mella-neitimme nimittäin osoitti pöydällä seisovaa Oltermanni-kimpaletta ja totesi sen olevan kuu.

Uhmaikäisemme on ollut koko puhumaan oppimisen vaiheensa pelkässä kotihoidossa, joten tätä juustohypoteesia ei siis ole voitu hänelle opettaa vaikkapa päiväkodissa. Kotonakaan me emme ole moista väsynyttä klisettä esitelleet. Tiedon siis täytyy olla synnynnäistä, geneettisestä muistista löytyvää.

Hyvin nopeasti toki olimme jyvällä ja vahvistimme neidin tiedon: kyllä, Kuu todellakin on juustoa. Oli ihana katsoa, kuinka ymmärryksen riemu levisi neidin kasvoille - tästä lähtien typykkä etsiskeleekin jatkuvasti taivaalta sitä juustonpalaa.

5 kommenttia:

  1. Mutta onko juusto kuuta? Ja ovatko erimakuiset juustot tuotu joltain eri kuulta? Ja onko vähärasvainen kuun aurinkoiselta vai varjoiselta puolelta? Ja miten ihmeessä kilohinta voi olla niin halpa, jos juusto pitää rahdata kuusta? :-)

    VastaaPoista
  2. Ah, voisko Mella tulla tekemään tieteen teorian tentin mun puolesta? Selkeästi olis paremmat edellytykset :)

    VastaaPoista
  3. Hyvät juustot ovat Kuuta, mutta muiden planeettojen kuista ei saada juustoa - ne ovat vain kiveä. Vähärasvaiset ja muut kumimaiset juustot eivät ole Kuuta eivätkä siis oikeaa juustoa, vaan pelkkää synteettistä korviketta.

    Juustojen erilaiset maut johtuvat vain niiden erilaisesta jälkikäsittelystä. Kilohintahan on viime aikoina ollut kasvussa polttoainekulujen myötä, tosin sitä pitää kurissa Kuu-meteoriittien satunnainen osuminen Valion meijereihin.

    VastaaPoista
  4. Mella voisi sinänsä tulla tekemään tentin, mutta ainakin kaksi pääongelmaa nousee esiin:

    1) Mella ei jaksa istua paikoillaan kovin montaa minuuttia

    2) Mella ei osaa vielä kirjoittaa.

    VastaaPoista
  5. Ja siitä olisi haittaa miten? En minäkään siellä tarpeeksi kauaa jaksa istua ja ranskanopettajani mukaan en minäkään ole koskaan oppinut kirjoittamaan, ainakaan niin, että siitä mitään selvää saisi... :)

    VastaaPoista