perjantaina, marraskuuta 13, 2009

Angina-tädin opas oikeaoppiseen mutta vaarattomaan synkistelyyn

Aina silloin tällöin paremmallekin väelle tulee tarve vetäytyä verhojen taakse piiloon pahaa maailmaa. Iloluontoisinkin saattaa haluta viettää pimeän illan raskassoutuisiin ajatuksiinsa uppoutuen; tasapainoisinkin aikuinen voi kokea houkutusta sukeltaa viisitoistavuotiaan maailmaan pieneksi tuokioksi.

Mutta tietääkö ilolintu edes, miten maailmantuskaa podetaan? Muistaako aikuinen, miten mitättömistä murheista kasvatetaan elämää suurempia tragedioita? Ja mikä tärkeintä, miten toteuttaa se oikeaoppisesti mutta vaarattomasti - niin, ettei levy jää päälle eikä maine mene?

1. Seura. On ehdottomasti oltava yksin. Luonnollisesti synkistely on autenttisinta piilossa maailmalta, mutta aikuisen on tämän lisäksi tärkeä varmistaa selustansa minimoimalla todistajien määrä. Naispuolisen aikuisen on myös huolehdittava siitä, ettei kasvoilla ole valumaan herkästi lähtevää meikkiä, mikäli tarkoitus on tuokion jälkeen palata ihmisten ilmoille. Synkistelyyn ja siitä toipumiseen kannattaakin varata runsaasti aikaa.

Missään nimessä oikeaoppista ja vaaratonta synkistelyä ei aloiteta esimerkiksi lähtemällä kesken kaiken pois sosiaalisesta tilanteesta. Sellainen on säälittävää huomion hakemista, mikä ei edistä asiaa lainkaan.

2. Ääniraita. On teoreettisesti mahdollista, että synkistely onnistuisi ilman musiikkia; en vain ole koskaan kuullut sellaisesta. Kannattaa siis pelata varman päälle. Musiikki on parasta kuunnella kuulokkeista, silloin se tulee riittävän lähelle ja sulkee samalla ulkopuolelle, juuri niin lapset, sen pahan maailman.

Missään nimessä synkistelymusiikkia ei tule kuunnella isoista kaiuttimista niin lujaa, että naapurit ja pahimmassa tapauksessa vielä tutut sellaiset häiriintyvät. Oikeaoppinen ja vaaraton synkistelijä ei hankaloita muiden elämää toteuttaessaan itseään.

3. Fyysinen ympäristö. Synkistely tarkoittaa pitkiä aikoja paikallaan pysymistä, joten fyysisen ympäristön on oltava miellyttävä. Etenkin kaikenlaisista selkä- ja polvivaivoista kärsivän aikuisen kannattaa panostaa ergonomiaan. Pienet lipsahdukset sallittakoon, mikäli synkistelyn aikana on myös tarkoitus ruoskia itseään.

Missään nimessä ei tule lähteä synkistelemään liian vähissä vaatteissa kallioiselle merenrannalle marraskuussa. Keuhkokuume ja nyrjähtänyt nilkka vaivaavat pidempään kuin synkistelyhalu.

4. Aktiviteetti. Omien ajatustensa kanssa sujuvasti toimeen tulevat voivat hyvinkin toteuttaa synkistelyn vain uppoutumalla mietteisiinsä sängyllä maaten. Toiset kuitenkin tarvitsevat jotain pientä näperreltävää, jonka avulla kanavoida tunteensa. Luovasta ilmaisusta kiinnostuneet saattavat esim. piirtää, kirjoittaa tai näppäillä kitaraa, tupakoitsijat polttavat ketjussa. Joskus silkka paperin silppuaminen voi toimia.

Missään nimessä ei tunnekuohun aikana tule tehdä mitään sellaista, mikä vaatii hermojen hallintaa ja/tai koordinaatiota ja voisi epäonnistuessaan aiheuttaa selviä vahinkoja. Oikeaoppinen synkistelijä ei aja autoa tai hakkaa halkoja; kynttiläleikkeihinkin kannattaa suhtautua äärimmäisellä skeptisyydellä.


Näitä ohjeita noudattamalla tuskastanne tulee varmasti käsinkosketeltavaa mutta myös tarpeen tullen haihtuvaa sorttia. Ahdistuneita hetkiä, kullannuppuseni!

1 kommentti:

  1. Nyt noin viikon mittaisen synkistelyn jälkeen tämä listaus on erittäin hyväksi todettu.
    This is how you do it *thumbs up* Kun vain muistaa nousta siitä suosta.

    VastaaPoista