torstaina, marraskuuta 26, 2009

Suomalaista maitoa

Olen syksyn aikana hihitellyt näille Valion maitopurkeille, jotka eivät jätä alkuperämaata epäselväksi kaiken maailman arlojen hyökkäyksen edessä. Purkit ovat niin komeita, että toivottavasti kaikenkarvaiset perussuomalaiset ja sinivalkoiset, miksei muutos kaksinollayksiykkösetkin, nostavat ne keskelle kokouspöytiään ja ikuistavat matrikkeleihinsa tulevia sukupolvia varten.

Kehitystä ei kuitenkaan kannata jättää siihen, vaan symboleita mahtuisi purkkiin kyllä vielä lisää. Ilmeisin puutoshan on luonnollisesti leijona: kyllä yhdelle kyljelle nyt pikkuisen kissaeläimen voisi liittää, ehkä isommankin.

Entä sitten tekstipuoli? Nykyäänhän purkeissa lukee näin:

Ostamalla suomalaista maitoa työllistät Suomessa kymmeniä tuhansia ihmisiä. Niin varmistat, että maaseutu säilyy elinvoimaisena meille kaikille.


Ehdotan purkkeihin tunnelmaa kohottavia iskulauseita. Maito-sanaa ei ehkä tuloksen näkökulmasta kannata käyttää tässä yhteydessä, joten korvataan se Mansikilla:

Tätä Mansikkia ei myydä. Eikä vuokrata!


Lisäksi ehdottaisin, että purkilla hiveltäisiin myös suomalaisia korvia. Ärsyttävämmistä onnittelukorteista tuttua pimpelipom-mekanismia voisi käyttää niin, että aina nokan auetessa tölkistä kajahtaisi isänmaallisia säveliä. Täysmaito soittaisi tietenkin Porilaisten marssia, kevytmaidossa soisi Finlandia-hymni ja rasvattomassa Maamme-laulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti