lauantaina, helmikuuta 07, 2009

Poteronkaivuun MM-kisat

Ei pitäisi jauhaa vanhoista aiheista, mutta kun ne putkahtavat jatkuvasti esiin aina vain hämmästyttävämmässä muodossa. Luulin jo nähneeni kaiken, kunnes eilen illalla lueskelin päivän Hesaria ja meinasin pudottaa silmäni mielipidepalstalla. Siellä oli toimitukselta teksti, jossa päiviteltiin maahanmuuttokeskustelun luokattomuutta ja kerrottiin, että nykyään Hesarin verkkokeskusteluista täytyy koko ajan poistaa asiattomia maahanmuuttokommentteja. No, tähän asti ei mitään ihmeellistä, voin hyvinkin kuvitella, että sieltä löytyy aikamoista törkyä tästä aiheesta.

Mutta kun tässä tekstissä annettiin sitten esimerkkejä kommenteista, jotka toimituksen mukaan olivat asiattomia aasinsiltoja järkevästä keskustelusta maahanmuuttojankkaukseen:

Viikon perhemuotokeskustelussa joku piti lapsettomuutta ekologisesti hyvänä ratkaisuna "Samanlainen ekoteko on estää maahanmuuttajan muuttaminen köyhästä Kongosta rikkaaseen Suomeen", kuului verkkokommentti.

Ja kun kerrottiin ruotsalaisten koulutietojen heikentyneen, esitti nimimerkki Pecos Bill syyn: "Tämän päivän ruotsalaiset koululaiset poikkeavat melko lailla parinkymmenen vuoden takaisista niin uskonnoltaan, pigmentiltään kuin kulttuuriltaankin."

Nämä ovat siis kommentteja, jotka Hesari on asiattomuuden vuoksi poistanut. En väitä, että seisoisin moisten mielipiteiden takana, mutta silti minun on vaikea tunnistaa niiden pöyristyttävyyttä. Oliko ongelmana siis se, että jutut menivät off topiciksi? Niin tosiaan, sitä kun tapahtuu muuten niin tavattoman harvoin noissa Hesarin "laadukkaissa" keskusteluissa. Vai onko ongelma tosiaan vain se, että niissä puhutaan maahanmuutosta?

Hesarin keskustelupalstalla ei minun mielestäni ole mitään mielekästä luettavaa: kommentteja on aivan liian paljon, ne kaikki toistelevat samoja asioista ja keskustelu rönsyilee holtittomasti ja asiantuntemattomasti. Mutta silti, tai juuri sitä taustaa vasten, tuntuu todella oudolta, että toimitus on lähtenyt sen kaiken turhan joukosta poistamaan juuri em. kommentit. Ja omituisinta on se, että arvon toimittajat vieläpä kertovat sen aivan suoraan ja avoimesti, ikään kuin olettaisivat kaikkien järkevien ihmisten olevan tietenkin samaa mieltä.

Edelleen ei näytä siltä, että asiasta ainakaan Hesarissa käytäisiin mitään keskustelua. En koe tarvetta puolustella "maahanmuuttokriitikoita" (nämä halla-ahot osaavat sen kyllä hyvin itsekin), mutta eipä tuo pk-seudun vastapuolikaan ole ainakaan julkisuudessa mitään asiallisen argumentaation sulkaa hattuunsa saanut. Edelleen, yhä vain, puhutaan siitä että ei saisi puhua.

Ja mitä ihmettä se Yhteisvastuukampanja oikein hakee takaa? Kun tein tämän testin, olin kysymyksiin vastatessani positiivisen yllättynyt: ihanaa, että vastauksissa on selvästi kumpaankin suuntaan överiksi vedettyjä vaihtoehtoja. Että jutusta näkee, miten sokeita jääräpäitä sekä mokukriitikot että multikultifanit voivat pahimmillaan olla. Mutta ei: parhaat pisteet kyselystä saakin, jos on mm. sitä mieltä, että mustat ovat parempia kuskeja kuin valkoiset, että minäkin haluan käyttää huivia kun noillakin on, että ulkomaalaiset lääkärit ovat ennakkoluulottomampia kuin suomalaiset, että leipäjonosta pitää kutsua kaikki tummaihoiset omaan kotiinsa syömään sekä että maahanmuuttajat ovat motivoituneempia työntekijöitä kuin suomalaiset.

Siinähän sitä sitten onkin tavoitetta riittämiin. Mokukriitikot on nyt varmasti ympäripuhuttu tällä kampanjalla.

Minä en edelleenkään halunnut joutua olemaan tällaista mieltä näistä asioista, mutta koko ajan tuntuu enemmän ja enemmän siltä, että maailma ympärilläni on tullut aivan hulluksi. Näissä tilanteissa tietenkin pitäisi tarkistaa oma lääkityksensä, mutta yritän nyt ensin muuttaa maailmaa.

1 kommentti:

  1. Multikultifanit ei ole sentaan innostuneet ihan samanlaiseen aasinsiltavyorytykseen kuin mita maahanmuuttokriittiset, ainakin Hesarin keskustelupalstalla (siella vierailen aina silloin talloin, yleensa aika valikoiden keskusteluja lukien kun muuten ihmiskunnan sukupuutto ihan viidentoista minuutin aikajanalla alkaa tuntua hyvalta ratkaisulta...)
    Muutenkin Hesarin keskustelupalstalla on aika monta vaihtoehtoista Hitler-korttia...mika tahansa maininta siita etta joku asuu jossain toisessa maassa kuin on syntynyt, maininta kielista (erityisesti ruotsin) tai jos naiskirjoittaja mainitsee jonkun miehen joskus tehneen jotain huonoa tapaavat tappaa keskustelun kuin keskustelun...

    VastaaPoista