sunnuntaina, helmikuuta 08, 2009

Jälleen yksi särkynyt unelma

Uimahallit ovat kivoja paikkoja, suoranaisia sosialistisia paratiiseja. Ajatelkaapa nyt: paikka, jossa kohtaavat lapset ja vanhukset, työssäkäyvät ja työttömät, köyhät ja rikkaat, laihat ja lihavat, sairaat ja terveet, huippu-urheilijat ja sunnuntaiuimarit. Siellä ei kyräillä, vaan tunnelma on välitön, leppoisa ja suvaitsevainen. Harva harrastus kokoaa niin erilaista porukkaa yhteen tilaan.

Tässä hippiunelmassa on kuitenkin paha virhe: kaikkien erilaisten ihmistyyppien joukosta olin unohtanut ne idiootit ja pahansuovat kanssakulkijat. Jotenkin heidät on niin helppo jättää huomiotta ihanneyhteiskuntaa muodostettaessa. Pitkään olin saanut elätellä illuusiota uimahallista rauhan ja keskinäisen ystävyyden tyyssijana, kunnes törmäsin siihen yhteen ikävikköön.

Kävin tänään ensimmäistä kertaa uimassa sitten tuon kohtaamisen. Vaikka pitkä tauko selittyy pääosin erinäisillä flunssilla, on illuusion särkyminen varmasti yksi tekijä laiskuuteni takana. Tänään huomasin haavan olevan vielä tuore: kanssauimareille hymyilemisen sijaan suhtauduin jokaiseen vastaantulijaan potentiaalisena kusipäänä, enkä halunnut enää antaa kenenkään särkeä mustuvaa sydäntäni. Kuin ihmeen kaupalla sain hampaat irvessä suoritettua kilometritavoitteeni kauheassa ruuhkassa ja poistuttua hallista purematta ketään.

Tuntuuko oikeistolaisista aina tältä?

5 kommenttia:

  1. No meillä ei ole tukkaa => ei tarvi kuivaajaa => ei tartte roikkua vessassa (kustahan voi altaaseen) => vähemmän ihmiskontakteja => vähemmän riskejä ärsyttäviin ihmiskontakteihin.

    VastaaPoista
  2. Kyllä teidän naisilla on tukat, koska vain punaviherlesbonaisilla on kalju pää tai edes lyhyet hiukset. Mutta ihan ymmärrettävästi sä et tiedä naisten maailmasta mitään, se kun olis ihan homoa.

    No niin, tulikohan nyt mainittua tarpeeksi monta vähemmistöä herjaavaan sävyyn?

    VastaaPoista
  3. Mutta meidän naisemme eivät käy uimassa, kun ne hoitavat lapsia kotona.

    Mun mielestäni me voitaisiin vielä halveksua saamelaisia ja kepua.

    VastaaPoista
  4. Kepulaisia nyt ei jumantsuikka ainakaan uimahalliin pidä kenenkään päästämän! Niiden jäljiltä altaat haisevat ihan lietelannalle!

    VastaaPoista
  5. Taas väärin: teidän naisethan on lasten kanssa siellä uimahallissa. Samalla pitää sitten kuivata lastenkin hiukset: kuvittele, miten paljon aikaa äidiltä ja kolmelta lapselta menee sen kuivurin kanssa.

    Onneksi fasistilapsilla on sentään ohuet hiukset.

    Kepu on kyllä helppo kohde, mutta saamelaisista ei tule mieleen muuta kuin nunnukaa. Voisiko se vitsi jotenkin liittyä siihen, että uimahallissa puhutaan vain suomea ja ruotsia? Ja meidän uimahallissa venäjääkin, mutta ei saamea. Tiedä sitten noista pohjoisen halleista.

    VastaaPoista