maanantaina, helmikuuta 02, 2009

Löytäjä saa pitää

Sain kaivaa viikonloppuna hyllystä kukkahattuni sekä omaksua Moralistin ja Huolestuneen Äidin roolin. Aselainsäädäntö ei ole vahvuuksiani, mutta kuvittelisin, ettei ole sallittua jättää metsästyskivääriä ja patruunakassia kerrostalon ala-aulaan yksinään odottamaan sillä välin kun omistaja käy ilmeisesti viemässä autonsa läheiseen parkkihalliin?

Tällaisenkin tapahtuman Erik nimittäin huomasi palattuaan viikottaiselta ympäristönsaastuttamisretkeltään eli automarketista. Oli kuulemma jo aikeissa siirtää pyssyn hieman vähemmän näkyvälle paikalle, kun sen omistaja muina miehinä palasi retkiltään ja paineli omaisuus kainalossa kotiinsa. Erik ei kuulemma siinä ehtinyt mitään kommentoida, itse olisin saattanut sanoa aiheesta sanan tai kaksi.

Sanokaa vain hysteeriseksi, mutta kyllä minulla ainakin mielessä väikkyvät esimerkiksi ne lukuisat rapussamme asuvat lapset, vauvasta murrosikäiseen. Mielestäni ei ole järjettömän kaukaa haettu skenaario, että esimurrosikäinen viikari saisi jotain typerää päähänsä. Siis jotain melkein yhtä typerää kuin kyseinen metsästäjä.

4 kommenttia:

  1. Ei aseita noin saa käsitellä. Virkaintoisempi lainvartija saattaisi moittia varomattomasta aseenkäsittelystä ja ottaa luvat harkintaan. Olisi myös kohtalaisen noloa mennä ilmoittamaan asettaan kadonneeksi jos joku sen sattuisi tuollaisesta tilanteesta viemään " sit mä jätin sen siihen rappukäytävään hetkeksi ja kun tulin myöhemmin takaisin, oli ase pusseineen ja panoksineen tiessään". Monta tavaraa voi jättää hetkeksi rappukäytävään vartioimatta, jopa lapset, mutta ei pyssyjä.

    VastaaPoista
  2. Olisitte vaan ottanut sen parempaan talteen ja vieneet sen poliisilaitokselle ja kertoneet mistä löysitte.

    Siinä olisi ollut aseen omistaja ihmeissään.

    VastaaPoista
  3. Sitäkin se kotifasisti oli kai harkinnut, mutta omistaja tuli liian pian aseen löytymisen jälkeen. Lupasipa Erik kuitenkin seuraavalla kerralla napata pyssyn kainaloonsa ja tehdä ilkeän ilmiannon.

    Minä tosin varmaan säikähtäisin, jos ovestani yhtäkkiä kävelisi sisään kivääri.

    VastaaPoista
  4. Noiden kanssa kantsii olla varovainen. Olisi ikävää ilmiannon jälkeen olla esitutkinnan kohteena nimikkeillä: varkaus (jos löydät rappukäytävästä jotain, et saa itseisarvoisesti takavarikoida sitä) ja ampuma-aserikos (hallussapitoluvatta kun ei saa aseita kuljetella ja ensimmäisen nimikkeen täyttyessä täyttyy myös jälkimmäinen). Suosittelenkin naapurin moittimista aseen viemisen sijaan.

    VastaaPoista