maanantaina, syyskuuta 14, 2009

Huono maanantai

Miksi aamulla pitää olla niin kylmä, että tarvitsen kaulahuivia? Miksi samalla pitää kuitenkin olla sen verran lämmin, että polkiessa tulee hiki ja lasit huurtuvat?

Miksi maitohampaiden pitää sattua, kun ne puskevat ikenistä läpi? Miksi lasten pitää huutaa koko yö, kun hampaisiin sattuu? Mikseivät ne voisi vain hyväksyä kipua tosiasiana ja antaa edes muiden nukkua?

Miksi aamulla pitää nousta klo 5.30, vaikka ei ole saanut juurikaan nukuttua edellisenä yönä? Miksi töissä pitää jaksaa olla koko päivä, vaikka mieluummin olisi makaamassa kotisohvalla?

Miksi lapset pitää hakea päiväkodista, mikseivät ne voisi itse kävellä kotiin? Tai miksei kunta voisi vaikka tuoda niitä kotiin, antaa niille voileivät käteen ja käskeä odottamaan kiltisti äitiä ja isiä?

Miksi palkkapäivään on aina liian pitkä aika? Miksei koskaan ole aikaa käydä ostamassa talvikenkiä? Miksei kaupoissa ole kunnollisia talvikenkiä? Miksei koskaan ole varaa hankkia kaikkea sitä, minkä haluaa?

Miksi automaattikahvi on niin pahaa? Miksi kahvinkeittimellä itse tehty on vielä pahempaa? Miksi kaikki toimistossa juovat kahvia samaan aikaan, jolloin lähes kaikkien täytyy jonottaa omaa vuoroaan sen ainoan automaatin edessä? Miksi kaikilla on aina samaan aikaan vessahätä?

Miksi katutyöt eivät koskaan valmistu, vaan pyörällä joutuu kyntämään kuumaisemassa ja nyrkin kokoisten kivenmurikoiden yli lumentuloon asti? Miksi huoltoaseman ilmapumpuista loppuu ilmanpaine aina siinä vaiheessa, kun suuttimen saa tiiviisti kiinni venttiiliin?

Jaksa tätä pelleilyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti