sunnuntaina, lokakuuta 25, 2009

Profiloitumisesta

Tämähän on siis se sama Heli Järvinen, joka tuossa taannoin heitti kärrynpyöriä siitä riemusta, että Suomessa päästiin soveltamaan jumalanpilkkapykälää. En väitä, että minulla olisi tarjota valmiiksi viritelty, taiteilijoita ja kuluttajia miellyttävä ansaintalogiikka nykyisen tekijänoikeusjärjestelmän tilalle, mutta ainakaan tuon vihreän naisen malli ei nyt oikein kolahda. Järvinen on profiloitumassa aika... kiinnostavaksi poliitikoksi.

Nämä tällaiset ulostulot eivät ole enää hetkeen vastanneet sitä positiivisviritteistä mielikuvaa, joka minulla on aiemmin vihreistä ollut. Onko puolueesta oikeasti tulossa (vai ovatko he aina olleet?) lähinnä taantumuksellinen voima, vai onko tässä nyt vain yksi hörhö äänessä? Puhuuko Järvinen vain omalla suullaan, vai edustaako hän Vihreiden Naisten tai peräti koko puolueen näkemyksiä?

Niin sympaattista ja luovuutta ylläpitävää kuin erilaiset mielipiteet yhden kirjavan puolueen sisällä ovatkin, minunkin erilaisuuden sietokyvylläni on rajat. Vähän hirvittäisi äänestää puoluetta, jonka sisällä ääni voi mennä ihan minkä tahansa mielipiteen taakse.

3 kommenttia:

  1. Vihreät eivät löydä persettään kaksin käsin tunnustelemalla. Mitään ne eivät osaa eivätkä edes epäonnistu kahta kertaa samalla tavalla.

    Tuossakin ilmaistaan epämääräinen tahtotila ilman erityistä huomiota tarvittavia keinoja.

    VastaaPoista
  2. Ensimmäisen kommenttikappaleen luettuani ajattelin, että tässäpä taas validi argumentti sisällökkääseen poliittiseen debattiin. Mutta sitten tulikin toinen kappale, jossa oli oikeastaan melkein jo jotain asiaa, vaikka kääntyikin lopulta itseään vastaan.

    Olisko sulla jotain toimenpide-ehdotuksia vihreiden itsetutkiskeluun?

    VastaaPoista
  3. No mulla oli kyllä tossa ensimmäisessä kappaleessa se varsinainen sanoma. Toisesta taisi jäädä sana tai pari puuttumaankin. Syytän paskaa kommenttilaatikkoa.

    Yritin vääntää vitsiä jouluna syötävästä kommenttilaatikosta, mutta kyllästyin ennen puolimatkaa.

    VastaaPoista