maanantaina, lokakuuta 12, 2009

Wc-paperirullasta


Nykyään perheissä tuskin riidellään enää hammastahnatuubin puristamisesta, kun jokseenkin kaikki tahnat on taidettu pakata sellaisiin korkillaan seisoviin, muotoonsa palautuviin pötköihin. Sen sijaan wc-paperirullan oikeaoppisesta pyörimissuunnasta on perinteisen käsityksen mukaan kiistelty.

Pitääkö tämä kuitenkaan paikkaansa? Omien kokemusteni mukaan mitään tällaista todellista koulukuntaerottelua ei ole olemassa. On olemassa kaltaisiani ihmisiä, jotka vaativat saada rullansa kuvassa esitetyllä tavalla eli niin, että se paperi roikkuu siististi ja helposti saatavilla siinä rullan edessä. Sitten tiedän ihmisiä, joita asia ei voisi vähempää kiinnostaa ja jotka survovat rullan telineeseen miten sattuu.

Onko kukaan koskaan oikeasti tavannut ihmistä, joka nimenomaan vaatii, että paperin on roikuttava seinän puolella?

9 kommenttia:

  1. Mun mies laittaa aina paperin seinää vasten ja sanoo että se on oikea tapa laittaa rulla. En ole vielä saanut selville miksi. Käännän aina rullan oikein päin eli kuvan osoittamalla tavalla, eikä mies käännä sitä enää uudestaan, mutta jos hän laittaa rullan ekana telineeseen niin se on aina väärinpäin eikä se todellakaan tee sitä vahingossa.

    VastaaPoista
  2. Mun mielestäni on jo aika hyvin, jos se rulla on vessassa. Bonusta saa, jos siihen ylettyy pytyltä nousematta.

    Taloudessani on esitetty toisenlaisiakin mielipiteitä ja hyvinkin yksityiskohtaisia neuvoja rullan sijoittelusta, mutta en nyt muista sen tarkemmin.

    VastaaPoista
  3. Olet. Minut.
    -naapi

    VastaaPoista
  4. Naapi: Nyt vaaditaan kyllä selitystä. Minkä ihmeen takia joku haluaisi pitää rullaa väärinpäin? Miksi tieten tahtoen tunkea rullan pää paikkaan, josta se on mahdollisimman vaikea saada käsiin? Kun asiat voisi tehdä helpomminkin?

    VastaaPoista
  5. Meillä teline on tosi lähellä ja "väärinpäin" pitäminen vaikuttaa helpommalta käytännössä. Päästä saa kyllä kiinni ja telineen puoleisen eli oikean käden kyynärpäällä rullaa painamalla saa hyvän vastuksen paprun katkaisemiselle. Kun kaverini käy kylässä hän valittaa, että se on väärin ja kääntää sen. Hmph.

    VastaaPoista
  6. Okei, tuo on hyväksyttävä selitys. Mutta kysehän siis on ahtaan tilan aiheuttamasta poikkeustapauksesta, jota ei sovelleta laveampiin kylpyhuoneisiin.

    VastaaPoista
  7. Noin se just menee. Sitäpaitsi käsi on mukavasti 90 asteen kulmassa, kun taas toisinpäin paprua rullatessa sen joutuu nostamaan korkeammalle(ja tietenkin kolauttaa seinään, kaappiin, oveen, päähän jnejne.). Rulla myös näyttää siistimmältä kun pyörii seinää vasten. Niin ja kaikkein suurin syy: Niin meillä kotona tehtiin aina!
    -naapi

    VastaaPoista
  8. "Olenko sellainen ihminen, joka pitää wc-paperia seinää vasten?"

    VastaaPoista
  9. Pakko kommentoida tähän randomina lukijana..

    Itse pidän wc-paperistani oikein päin, eli kuvan osoittamalla tavalla ;) Meidän perheessä ei kotona asuessani kukaan muu tuntunut välittävän aiheesta, mutta pikkuveljen kanssa tuli joskus ihan kunnon riitaa :D Lisäksi poikaystäväni on kanssani eri mieltä aiheesta.

    Jostain kuulin/luin (voi olla jopa ollut näiden riitakumppanien perusteluja), että wc-paperirulla käännetään pää seinää vasten siksi, että siinä säästää paperia. Siis jos paperi on näin oikein päin, se on helposti vedettävissä, ja jos ei itse käytä vahingossakaan liikaa paperia, lapset varsinkin vetelevät paperia liikaa kun helposti sitä saavat.

    Jos rulla on "väärin päin", etenkin lapsille kiskominen on vaikeampaa, koska paperi repeää helpommin. Tulee käytettyä vähemmän paperia. Tai jos ei niin, niin ainakin toimii kätevämmin tuo kyynärpäätaktiikka jota joku kommentissaan mainosti ;D Se toimii vaikka rulla olisi toisinkin päin, mutta on vähän hankalampaa niin.

    VastaaPoista