torstaina, lokakuuta 01, 2009

Faktoja Mutkaprojektiin

Tartuin itseäni niskasta ja soitin sinne poliisille. Nyt on Suuren Mutkaprojektin käytettävissä ihan kylmää faktaa työhönsä kyllästyneen poliisivirkailijan suusta: ennen omaa pistoolilupaa tulee ampumista harrastaa aktiivisesti vähintään kahden vuoden ajan seuran aseella. Aktiiviseksi harrastukseksi taas katsotaan radalla käyminen kahden viikon välein.

Voi olla aika hiljaista, että elämässäni tulisi missään vaiheessa kahden vuoden yhtämittainen jakso, jolloin käyn kahden viikon välein ampumassa. Pitääkö sitä kesälomaltakin palata Helsinkiin vain radalla piipahtaakseen?

No, ehkä ne eivät aivan niin suurennuslasilla käyntejä tarkkaile. Mutta aika kaukana tässä kyllä ollaan edellytysten täyttymisestä, kun tämän vuoden ajan on tullut käytyä radalla vain n. kerran kuussa.

5 kommenttia:

  1. Lakihan ei moista vaadi. Sekä kahden vuoden jakso että kahden viikon välein tapahtuva ammunta ovat ihan hatusta revittyjä speksejä.

    En nyt ihan hirveästi lannistuisi tuosta. Voi olla, että moinen mielivalta ainakin vaikeutuu uuden lain astuessa voimaan, jolloin käsittääkseni sisäministeriön antamat päinivttualaaditut ohjeet lakkaavat olemasta voimassa. Tilanne on juuri nyt kaikkein älyttömimmillään.

    VastaaPoista
  2. Mjoo, täytyy sitten varmaan kysellä ensi keväänä uudestaan tilannetta. Siihen asti pitää käydä ahkerasti räiskimässä. Mutkan sijaan ostanen itselleni joululahjaksi uuden sarjakortin.

    VastaaPoista
  3. Muista täyttää sitä (toivottavasti jo olemassa olevaa?) harrastuspäiväkirjaa (sic!) ja pyytää sediltä ja tädeiltä (niiltä valvojilta jne.) allekirjoituksia ja kuittauksia. Ainakin neuvotteluasemat kevväämmällä paranee. Niin ja jos vain ja suinkin onnistut tunkemaan mukaan johonkin kisaan niin kaikista todisteet talteen. Laki ei (ainakaan vielä) velvoita omaamaan mitään määrättyä taitotasoa, pelkkä aktiivisuus riittää.

    t. Arsu Pee

    VastaaPoista
  4. Ei o päiväkirjaa, paitsi täällä blogissa... Tää projekti-idea kun on varsin tuore, joten mitään motiivia päiväkirjan pitoon ei ole ollut.

    Tosin kyllä mun jokaisesta visiitistä on merkintä seuran kirjoissa ja papereissa, joten ajattelin räpsytellä silmiäni ja pyytää postuumeja kuittauksia tarvittaessa.

    VastaaPoista
  5. Ai niin joo: mitä ihmettä siinä päiväkirjassa oikein pitää olla? Riittääkö päivämäärä ja ratamestarin kuittaus, vai pitääkö olla vielä jotain muuta tietoa? Miltä sellainen oikein näyttää? Onko niihin valmiita pohjia?

    Ei sillä, äkkiäkös minä luovana likkana kehittelen ihan oman pohjan asiaankuuluvine runonpätkineen ja kukkaskoristeineen.

    VastaaPoista